A spárgaszezon lassan a végéhez közeledik, de én még hoztam nektek egy zseniális reggeli receptet, amiben ez a szezonális zöldség a főszereplő.
Hozzávalók:
- 250 g finomliszt
- 2 teákanál sütőpor
- 250 g félzsíros túró
- 200 ml tej
- 4 nagy méretű tojás szétválasztva
- 80 g friss kecskesajt
- nagy csipet só, frissen őrölt bors
- 500 g spárga (tisztítatlan súly)
- tejföl és füstölt lazac a tálaláshoz
Elkészítés:
- A spárgát megmossuk, fás végeit eltávolítjuk, majd körülbelül 6-7 cm-es darabokra vágjuk. Lobogó, sós vízben 2 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
- A palacsintákhoz egy tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a sóval, a borssal és a sütőporral.
- Hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, az előre kimért tejet, és a villával áttört túrót.
- Könnyedén elkeverjük.
- Lágyabb habbá verjük a tojásfehérjéket.
- A hab 1/3-át hozzáadjuk a keverékhez, itt nem kell vigyáznunk, nyugodtan keverhetjük erősebben is, a cél, hogy fellazítsa a keveréket.
- Ezután a maradék habot további két részletben összeforgatjuk a keverékkel. Itt már figyeljünk, hogy a habot ne törjük össze. A kecskesajtot az elkészített palacsintatésztába morzsoljuk.
- Egy tapadásmentes serpenyőt közepes hőfokon felmelegítünk, vékonyan kikenjük olajjal.
- A masszából kisebb halmokat szedünk a serpenyőbe, és elterítjük őket, hogy kb. 8 cm átmérőjűek legyenek, és mindegyikbe teszünk 2-3 spárgadarabot.
- Mikor már elválik az alja a serpenyőtől, megfordítjuk, és készre sütjük.
- A palacsintákat tejföllel és füstölt lazaccal tálaljuk.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!