Ízből tíz

Spárgás-kecskesajtos palacsinta

A spárgaszezon lassan a végéhez közeledik, de én még hoztam nektek egy zseniális reggeli receptet, amiben ez a szezonális zöldség a főszereplő.

Hozzávalók:

  • 250 g finomliszt
  • 2 teákanál sütőpor
  • 250 g félzsíros túró
  • 200 ml tej
  • 4 nagy méretű tojás szétválasztva
  • 80 g friss kecskesajt
  • nagy csipet só, frissen őrölt bors
  • 500 g spárga (tisztítatlan súly)
  • tejföl és füstölt lazac a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. A spárgát megmossuk, fás végeit eltávolítjuk, majd körülbelül 6-7 cm-es darabokra vágjuk. Lobogó, sós vízben 2 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. A palacsintákhoz egy tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a sóval, a borssal és a sütőporral.
  3. Hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, az előre kimért tejet, és a villával áttört túrót.
  4. Könnyedén elkeverjük.
  5. Lágyabb habbá verjük a tojásfehérjéket.
  6. A hab 1/3-át hozzáadjuk a keverékhez, itt nem kell vigyáznunk, nyugodtan keverhetjük erősebben is, a cél, hogy fellazítsa a keveréket.
  7. Ezután a maradék habot további két részletben összeforgatjuk a keverékkel. Itt már figyeljünk, hogy a habot ne törjük össze. A kecskesajtot az elkészített palacsintatésztába morzsoljuk.
  8. Egy tapadásmentes serpenyőt közepes hőfokon felmelegítünk,  vékonyan kikenjük olajjal.
  9. A masszából kisebb halmokat szedünk a serpenyőbe, és elterítjük őket, hogy kb. 8 cm átmérőjűek legyenek, és mindegyikbe teszünk 2-3 spárgadarabot.
  10. Mikor már elválik az alja a serpenyőtől, megfordítjuk, és készre sütjük.
  11. A palacsintákat tejföllel és füstölt lazaccal tálaljuk.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!