Végre virágzik a bodza, amit minden évben iszonyatosan várok! Egyrészt imádjuk a bodzaszörpöt, ami ilyenkor kihagyhatatlan, másrészt a bodza zamata a különféle desszertek, torták, sütemények ízét remekül fel tudja dobni, és ilyenkor előszeretettel kisérletezek vele. És ha ízpárosokról van szó, akkor az eper-bodza kombó nálunk igazi befutó. Zseniális, hogy egy egyszerű palacsintából mennyivel többet ki lehet hozni csupán e két szezonális alapanyag hozzáadásával.
Hozzávalók:
- 1 csésze* finomliszt
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
- nagy csipet só
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 2 közepes méretű tojás
- 1 csésze* író (helyettesíthető fél csésze tej és fél csésze joghurt keverékével)
- 125 g friss eper, megtisztítva, felaprítva
- 4-5 bodzavirág, a szárakról leszedegetve
- 25 g vaj, felolvasztva
*1 csésze 235 ml űrtartalmú
Recept: innen
Elkészítés:
- Egy tálba mérjük a száraz hozzávalókat (finomliszt, só, cukrok, sütőpor, szódabikarbóna).
- Egy másik tálban összekeverjük az írót a tojásokkal, majd az egészet hozzáöntjük a száraz alapanyagokhoz. Elkeverjük. 15 percig állni hagyjuk.
- Ezután a palacsintatésztába forgatjuk a felaprított epret, és a bodzavirágot. Végül az olvasztott vajat vékony sugárba adagolva a tésztába keverjük.
- Egy tapadásmentes serpenyőt vékonyan megkenünk olajjal, és kis lángon felmelegítünk. A masszából egy evőkanálnyi mennyiségeket halmozunk a serpenyőbe. Mikor már a palacsinta alja elválik a serpenyőtől, megfordítjuk, és készre sütjük.
- Tálaláskor a palacsintát megszórjuk friss eperrel, és meglocsoljuk egy kis mézzel.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: