Hozzávalók
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma, felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma, reszelve
- 3 cm friss gyömbér, meghámozva, reszelve
- 1 evőkanál Garam Masala
- 2 teáskanál őrölt római kömény
- 1 -2 teáskanál őrölt koriander
- 1,5 teáskanál őrölt fűszerpaprika
- 1 teáskanál kurkuma
- fél teáskanál őrölt cayenne bors
- 700 g passzírozott paradicsom
- 170 g vöröslencse
- 600 g édesburgonya, meghámozva, felkockázva
- só
- 1 nagy csokor koriander
- A tálaláshoz pirított tökmag vagy kesudió, friss koriander, basmati rizs
Elkészítés
- A kókuszolajat egy nagy lábasban közepes hőfokon felmelegítjük. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a reszelt fokhagymát és a gyömbért, amit üvegesre dinsztelünk.
- Ekkor hozzáadjuk a fűszereket, a passzírozott paradicsomot, illetve a friss koriander felaprított szárát. Néhány perc alatt összefőzzük.
- A fűszeres paradicsomos alaphoz keverjük a vöröslencsét, a felkockázott édesburgonyát és a sót. Felöntjük 2-2,5 dl vízzel. Lefedve addig főzzük, amíg a lencse és az édesburgonya már majdnem megpuhult. Ha szükséges, közben pótoljuk a folyadékot. Végül a kókusztejet is hozzáöntjük. Fedő nélkül puhára főzzük a curry-t.
- Az elkészült ételt megszórjuk friss, aprított korianderrel, pirított tökmaggal. Basmati rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!