Ki merem jelenteni, hogy ez az egyik legjobb sós nassolnivaló, amit valaha sütöttem. Amellett, hogy a felnőtteknek tökéletes sör- és borkorcsolya, a gyerekek is garantáltan odáig lesznek ezekért a ropogós kenyérrudakért. Messze túlszárnyalja bármelyik boltban kapható változatát. Ízlés szerint használjuk a kedvenc zöldfűszerünket, én most épp kakukkfű-rozmaring-oregánó keverékét gyúrtam a tésztába, de bazsalikommal, kaporral is isteni. A grissini nemcsak nasiként, de levesekkel párosítva is nagyszerű.
Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 20 g friss élesztő
- 1 tk. só
- 1 tk. kristálycukor
- 1,25 dl joghurt
- 1 dl olívaolaj
- 1,5 dl langyos víz
- ízlés szerint zöldfűszerek (kakukkfű, oregánó, rozmaring, kapor)
- durva szemű tengeri só
Elkészítés:
- A langyos vízben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Az élesztőt néhány perc alatt felfuttatjuk.
- A lisztet a sóval és az aprított zöldfűszerekkel elkeverjük.
- A lisztes keverékhez adjuk a felfuttatott élesztőt (vízzel együtt), az olívaolajat és a joghurtot.
- Egynemű tésztává gyúrjuk.
- A tésztát félbe vagy négy részbe vágjuk (így könnyebb vele dolgozni), majd lisztezett nyújtódeszkán 0,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Nagyon vékonyan megkenjük vízzel, és meghintjük durva szemű tengeri sóval. A téglalapból 1 cm-es csíkokat vágunk, megtekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
- 170°C-ra előmelegített sütőben (légkeverésen) körülbelül 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
A fantasztikus fotóháttereket köszönöm a fotóhátterek.hu-nak! 🙂