Egy igazi hedonista édesség Nigellától, amiben három nagy kedvencem, a krémes sajttorta, a sós mogyoróvaj és a lágy csokoládékrém találkozik egymással. Ha hozzám hasonlóan szeretitek a mogyoróvajat, akkor ez a ti desszertetek is, mindenképpen készítsétek el. Én legalább annyira szerettem, mint ezt a sütés nélküli Nutellás sajtortáját.
Hozzávalók (23 cm-es tortaformához):
A kekszes alaphoz:
- 200 g zabkeksz
- 50 g sós mogyoró
- 100 g étcsokoládé
- 50 g sótlan, olvasztott vaj
A töltelékhez:
- 500g g krémsajt (Philadelphia)
- 3 nagy méretű tojás
- 3 tojássárgája
- 100 g kristálycukor (eredeti receptben 200 g szerepel, ha édesebben szeretitek ti is használjatok többet)
- 125 ml tejföl
- 250 g mogyoróvaj
A tetejére:
- 250 ml tejföl
- 100 g tejcsokoládé
- 15 g cukor (eredeti receptben 30 g)
Eredeti recept Nigellától
Elkészítés:
- A kekszes alaphoz az olvasztott vaj kivételével a hozzávalókat konyhai aprítóba tesszük, összedaráljuk, majd hozzáöntjük a vajat, és alaposan összekeverjük. A tortaforma aljába nyomkodjuk az alapot. Amíg a krémet elkészítjük, a hűtőbe tesszük.
- A töltelékhez az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, és kézi habverővel krémesre kikeverjük. A krémet a kekszes alapra öntjük.
- A 170°C-ra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje már szilárd (közepe még remeghet). Ekkor kivesszük a sütőből, amíg elkészítjük a tejcsokoládés réteget.
- Ehhez a tejfölt egy kis lábasba öntjük, majd kis lángon felmelegítjük. A kisebb darabokra tördelt tejcsokoládét és a cukrot hozzádjuk. Addig keverjük, amíg a csokoládé el nem olvad. A krémet óvatosan a torta tetejére öntjük, kanál segítségével elegyengetjük.
- Visszatesszük a sütőbe, és további 10 percig sütjük.
- A sajttortát a formában hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!