Hozzávalók (24 cm-es piteformához):
A kekszes alaphoz:
- 264 g (24 db) Oreo keksz
- 100 g olvasztott vaj
A mogyoróvajas töltelékhez:
- 250 g mogyoróvaj
- 375 g(3 doboz) Philadelphia krémsajt
- 100 g porcukor
- 2,2 dl habtejszín
A csokoládé ganache-hoz:
- 70 g tejcsokoládé
- 100 g étcsokoládé
- 28 g vaj
- 1,2 dl habtejszín
A díszítéshez:
- pörkölt, sós mogyoró
- durvára vágott csokoládé
- karamell öntet
Elkészítés:
- Robotgépben a kekszet morzsává őröljük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd összedolgozzuk.
- A kekszet a forma aljába, oldalába nyomkodjuk. Legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
- Közben elkészítjük a mogyoróvajas krémet. Ehhez a krémsajtot kikeverjük a mogyoróvajjal és a porcukorral. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a mogyoróvajas krémbe.
- Az elkészült krémet a kekszes alapra öntjük. 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
- A ganache-hoz a felaprított csokoládékat egy hőálló tálba tesszük. A tejszínt a vajjal forráspontig hevítjük, majd ráöntjük a csokoládéra. Körülbelül egy percet várunk, majd az egészet homogén krémmé keverjük.
- A csokoládékrémet szobahőmérsékletűre hűtjük.
- Végül a csokoládé ganache-t a hűtőből kivett pitén egyenletesen eloszlatjuk. Újabb 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt a torta tetejét ízlés szerint mogyoróval, tejcsokival, karamellel díszíthetjük.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!