Ízből tíz

Sütőtökös palacsinta mézeskalács fűszerkeverékkel

IMG_0147 (2)

Jó-jó, tudom, hogy még kicsit korai a mézeskalács fűszerkeverékhez nyúlni, de aki ismer tudja, hogy én aztán tényleg vérbeli “karácsonyista” vagyok.  Amint megérkezik az ősz nekem máris teljesen ünnepi hangulatom támad, persze értem, hogy sokaknak ez még túl korai, de tényleg nem tudom elég korán kezdeni. 
Ez a recept a legjobb nyugis, kuckózós hétvégéken, amikor nincs is jobb, mint az ilyen és ehhez hasonló reggeliket a pihe-puha ágyban elfogyasztani. 
A sült tök illatát önmagában is imádom, de amikor ez a palacsinta sül, akkor tényleg valami fantasztikus, mennyei és varázslatos illat tölti be a házat. 
Feltétlenül próbáljátok ki!

IMG_0113 (2)

 

Hozzávalók:

  • 150 g finomliszt
  • 250 g sütőtökpüré
  • 250 ml tej
  • 1,5 tk sütőpor
  • 2 közepes méretű tojás
  • 1,5 tk mézeskalács fűszerkeverék (ha ez nincs otthon, használjunk fahéjat, gyömbért, őrölt szegfűszeget)
  • Fél narancs reszelt héja
  • Csipet só
  • Méz/juharszirup és pirított dió a tálaláshoz

IMG_0138 (2)

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat (liszt,fűszer,só, sütőpor) egy tálba mérjük és jól összekeverjük.

Egy másik tálba a sütőtökpürét, a tejet, a narancs reszelt héját és a tojásokat tesszük, ezeket is egyneművé dolgozzuk.

Ezután a száraz és nedves alapanyagokat keverjük össze. Nem kell túldolgozni, attól a palacsinta nehéz lesz.

Egy tapadásmentes serpenyőt kikenünk olajjal (nagyon vékonyan), majd közepes hőfokon a palacsintákat készre sütjük. Egy palacsinta átmérője körülbelül 10 cm-es legyen.

Tálaláskor locsoljuk meg mézzel/juharsziruppal és szórjuk meg pirított dióval.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

IMG_0136 (2)

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!