A múlt hét elejét otthon, vidéken töltöttük, mikor visszajöttünk nem igazán volt semmi a hűtőben, de reggelire muszáj voltam valamit összedobni. Néhány üveg áfonyalekvárt (receptet itt, az előző posztomban találtok) hoztunk fel magunkkal, a polcon meg árválkodott egy felbontott zacskó kókuszreszelék, úgyhogy gyorsan ezt találtam ki. A palacsintatésztába ismét zabliszt került, mert tényleg jobb, mint a sima fehér lisztből készült változat.
Az áfonya-kókusz-lime hármas szuperül működik együtt, de ha lime nincs otthon az sem nagy baj, nyugodtan ki lehet hagyni. Viszont ha épp van kéznél kókusztejetek (nem a konzerves, hanem a sima dobozos) tej helyett feltétlen azzal készítsétek.
Hozzávalók:
- 120 g zabliszt
- 80 g kókuszreszelék
- 1 teáskanál sütőpor
- nagy csipet só
- 1 lime reszelt héja
- 2 nagy méretű tojás
- 170 ml tej (bármilyen magtejjel helyettesíthető)
- 30 g méz
- zsiradék a sütéshez
- áfonyalekvár a tálaláshoz (vagy bármilyen más lekvár. amit szeretünk)
Elkészítés:
- A száraz hozzávalókat (zabliszt, kókuszreszelék, sütőpor, lime reszelt héja, só) egy nagy tálba mérjük, összekeverjük.
- Ezután hozzáadjuk a nedves anyagokat (tojások, tej, méz).
- A palacsintatésztát alaposan kikavarjuk (sűrűbb palacsintatészta állagot kell kapnunk).
- A palacsintasütőt felmelegítjük, a zsiradékot megolvasztjuk, és közepes lángon kisütjük a palacsintákat. Egy palacsintához 1,5 evőkanál palacsintamasszát használtam fel.
- A palacsintákat megkenjük áfonyalekvárral, és egymásra rétegezzük.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
A fantasztikus fotóháttereket köszönöm a fotóhátterek.hu-nak! 🙂