Hozzávalók
A tésztához
- 120 g finomliszt
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 3/4 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 narancs reszelt héja
- 1/2 teáskanál só
- 3 közepes méretű tojás
- 100 g kristálycukor
- 2 evőkanál dióolaj vagy étolaj
- 2 csésze (470 ml) reszelt répa (nagyjából 2-3 darab)
A krémhez
- 400 g szobahőmérsékletű natúr krémsajt
- 90 g puha vaj
- 50 g porcukor (ízlés szerint több is lehet)
- 1 teáskanál vaníliapaszta vagy vaníliakivonat
- néhány darab kandírozott gyömbér apró kockákra vágva (opcionális)
Receptötlet: innen
Elkészítés:
- A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. Egy 40×25 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk.
- Egy nagy tálba kimérjük a száraz hozzávalókat (finomliszt, őrölt fahéj, őrölt gyömbér, sütőpor, só), majd összekeverjük.
- Egy másik tálban a tojásokat a cukorral addig keverjük, amíg elkezd kifehéredni, majd hozzáadjuk az olajat, a reszelt narancshéjat és a reszelt répát, végül a száraz hozzávalókat is hozzákeverjük.
- Az elkészült alapot a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük.
- Az előmelegített sütőben 10-13 perc alatt készre sütjük.
- A sütőböl kivett tésztát a rövidebbik oldalánál még melegen feltekerjük a papírral együtt. Hűlni hagyjuk.
- Ezalatt elkészítjük a tölteléket. Ehhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a krémsajtot és a vaníliapasztát is hozzákeverjük.
- A kihűlt tésztát kitekerjük, megkenjük a krémmel és egyeletesen eloszlatjuk rajta a kandírozott gyömbért, feltekerjük. A hűtőbe tesszük pihenni.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!