Ízből tíz

Paradicsomos görögdinnye saláta feta sajttal

IMG_6955 (2)

Már említettem a görögdinnyés gazpacho-s posztomban, hogy a paradicsom-görögdinnye-feta ízhármas szerintem verhetetlen. Ez a recept adta egyébként az inspirációt a leveshez is.

Azt hiszem, akár minden nap tudnék enni ebből a frissítő salátából, mert annyira tökéletes a sós-édes ízek párosítása.

Talán elsőre tényleg bizarrnak tűnhet az ízkombináció, de a végeredmény magáért beszél.

Hozzávalók (2 személyre):

  • 50 dkg görögdinnye
  • 2 nagyobb szem paradicsom
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 ek. olívaolaj
  • só, bors
  • mentalevél

IMG_6943 (2)

 

Elkészítés:

A citrom levét egy kisebb tálba csavarjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a citromléhez adjuk addig, amíg a többi hozzávalót elő nem készítjük.

A görögdinnyét kimagozzuk, felkockázzuk. A paradicsomot a görögdinnyével azonos méretűre aprítjuk. A feta sajtot nagyobb darabokra törjük.

Az egészet egy tálba tesszük a lilahagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és óvatosan összeforgatjuk.

Tálaláskor néhány mentalevelet tépünk a salátára.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Görögdinnyés gazpacho

IMG_7862 (2)

 

Amennyire szokatlannak tűnik a görögdinnyét paradicsommal párosítani, legalább annyira isteni a végeredmény.

A nyáron már számtalanszor készítettem görögdinnyés-paradicsomos salátát feta sajttal, így gondoltam levesben is kipróbálom ezt a házasítást. Igazán különleges, pikáns és üdítően frissítő leves lesz a végeredmény, ami ezeken a forró nyári napokon tökéletes fogás lehet.

Próbálja ki mindenki, aki szereti a sós-édes ízek kombinációját, mert biztosan nem fog csalódni.

 

IMG_7863 (2)

Hozzávalók:

  • 50 dkg görögdinnye felaprítva, kimagozva
  • 35 dkg paradicsom
  • fél fej sonkahagyma vagy lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. balzsamecet agy vörösborecet
  • 1 ek. olívaolaj
  • 10 dkg feta sajt
  • néhány mentalevél

 

IMG_7856 (2) IMG_7863 (2)

Elkészítés:

A paradicsomokat felaprítjuk, és a kimagozott, felkockázott görögdinnyével együtt turmixgépbe tesszük.

Hozzáadjuk a fél fej apróra vágott sonkahagymát, a reszelt fokhagymát, az ecetet és az olívaolajat.  Az egészet alaposan összeturmixoljuk.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A levest hűtőszekrénybe tesszük, és jól lehűtjük.

Tálaláskor rámorzsoljuk a feta sajtot, és megszórjuk néhány durvára tépett mentalevéllel.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!