Már említettem a görögdinnyés gazpacho-s posztomban, hogy a paradicsom-görögdinnye-feta ízhármas szerintem verhetetlen. Ez a recept adta egyébként az inspirációt a leveshez is.
Azt hiszem, akár minden nap tudnék enni ebből a frissítő salátából, mert annyira tökéletes a sós-édes ízek párosítása.
Talán elsőre tényleg bizarrnak tűnhet az ízkombináció, de a végeredmény magáért beszél.
Hozzávalók (2 személyre):
- 50 dkg görögdinnye
- 2 nagyobb szem paradicsom
- 10 dkg feta sajt
- 1 fej lilahagyma
- 1 citrom leve
- 1 ek. olívaolaj
- só, bors
- mentalevél
Elkészítés:
A citrom levét egy kisebb tálba csavarjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a citromléhez adjuk addig, amíg a többi hozzávalót elő nem készítjük.
A görögdinnyét kimagozzuk, felkockázzuk. A paradicsomot a görögdinnyével azonos méretűre aprítjuk. A feta sajtot nagyobb darabokra törjük.
Az egészet egy tálba tesszük a lilahagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és óvatosan összeforgatjuk.
Tálaláskor néhány mentalevelet tépünk a salátára.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!