Ősszel és télen is gyakran kerül asztalra nálunk ez a fogás. Általában köretként fogyasztjuk sült húsok mellé például. A sütőtököt egyébként édesburgonyával is helyettesíthetjük.
Ha még nem próbáltátok a céklát sütve, feltétlenül tegyetek egy kísérletet, mert szerintem így a legfinomabb!
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 közepes sütőtök (kb. 1 – 1,5 kg)
- 6 darab közepes méretű cékla
- 3 ek. olívaolaj
- 15-20 dkg feta
- 1 csokor petrezselyem
- Só, bors
Elkészítési idő: 1 óra
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük
A céklát és a sütőtököt meghámozzuk, és egyenlő nagyságú kockákra vágjuk.
Egy nagy tepsire borítjuk a zöldségeket, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
A tepsit lefedjük alufóliával, és a zöldségeket 40-45 perc alatt megsütjük.
A puhára sült céklát és sütőtököt tálra szedjük, rámorzsoljuk a fetát és megszórjuk aprított petrezselyemmel.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!