Ízből tíz

Kecskesajtos-snidlinges palacsinták kaviárral

IMG_4023 (2)

Az édes palacsinták mellett nyugodtan próbálkozhatunk a kevésbé elterjedt sós változatokkal is.  

A tészta kecskesajt helyett egyszerű, krémesebb fajta tehéntúróval, juhtúróval vagy áttört feta sajttal is tökéletesen működik. Tehetünk a tésztába kukoricát, borsót, spenótot, jalapeno-t, akár kis bacon vagy sonkadarabkákat, és a zöldfűszerek tekintetében is nyugodtan szabadjára engedhetjük fantáziánkat.

Isteni előételként,  de ha egy kis kényeztetésre vágyunk, a hétvégi reggelit is igazán fejedelmivé varázsolhatjuk ezekkel a palacsintákkal.

IMG_4021 (2)

Hozzávalók (körülbelül 20 mini palacsintához):

A palacsintákhoz:

  • 125 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • nagy csipet só
  • csipet cukor
  • 2 tojás, szétválasztva
  • 100 ml teljes tej
  • 150 g friss kecskesajt
  • 1 evőkanál aprított snidling

A tetejére:

  • tejföl
  • kaviár (lazac, tokhal)
  • friss, aprított kapor

IMG_4027 (2)

Elkészítés:

  1. Egy tálba kimérjük a lisztet, elkeverjük a sóval, a sütőporral és a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, az előre kimért tejet, a snidlinget és a villával áttört kecskesajtot.
  3. Lágyabb habbá verjük a tojásfehérjéket.
  4. A hab 1/3-át hozzáadjuk a keverékhez, itt nem kell vigyáznunk, nyugodtan keverhetjük erősebben is, a cél, hogy fellazítsa a keveréket.
  5. Ezután a maradék habot további két részletben összeforgatjuk a keverékkel, itt már figyeljünk, hogy a habot ne törjük össze.
  6. Felmelegítünk egy serpenyőt közepes hőfokon, majd megkenjük egy kis olajjal.
  7. A masszából  kisebb halmokat szedünk a serpenyőbe.
  8. Mikor már elválik az alja a serpenyőtől, megfordítjuk, és készre sütjük.
  9. Tálaláskor ízlés szerinti tejfölt és kaviárt halmozzuk rá, majd megszórjuk friss, aprított kaporral.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

 

Füstölt makréla pástétom

IMG_8250 (2)

A füstölt halak közül a makréla az egyik kedvencem.  Igen gyakran főzök belőle kedgeree-t (kedzsöri), ami tulajdonképpen egy curry-vel fűszerezett rizs petrezselyemmel és főtt tojással.  

Viszont most szerettem volna valami olyat készíteni, amit eddig még nem próbáltam, így esett a választásom a pástétomra.  Biztos vagyok benne, hogy visszatérő vendég lesz az asztalunkon, mivel nagyon finom, kiadós és ha nincs is sok időnk a főzésre, ez a recept akkor is bevethető.

Az ünnepi asztalon, mint előétel is kiválóan megállja a helyét. 

Hozzávalók:

  • 25 dkg füstölt makréla (pisztránggal,lazaccal is helyettesíthető)
  • 15 dkg krémsajt
  • 1 fej sonkahagyma
  • Fél citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tk. dijoni mustár
  • 3 ek. petrezselyem vagy kapor

Tálaláshoz:

  • pirítós
  • pirított hagymakarika

IMG_8258 (2) IMG_8266 (2)

Elkészítés:

A citrom levét egy kis tálkába facsarjuk. A sonkahagymát apró kockákra vágjuk, és a citromléhez adjuk.

A petrezselymet felaprítjuk. A krémsajtot kikeverjük a citrom reszelt héjával, a mustárral és a petrezselyemmel.

A makréla bőrét és a szálkákat eltávolítjuk. A hal húsát feldaraboljuk, majd a krémsajtos keverékhez adjuk a hagymával és a citromlével együtt.

Az egészet alaposan összekeverjük. Ha szükséges sózzuk.

Pirítósra kenve tálaljuk. A tetejét megszórhatjuk pirított hagymakarikával.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

IMG_8257 (2)

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!