Ha már unod a csirkemellet, és nincs ötleted, hogy mit készíthetnél belőle, akkor ez egy tökéletes recept lehet számodra. Szuperfinom, szupergyors és még diétás is, ha elhagyjuk a tortillát. 🙂
Egyszóval, ez a recept jó, ha a tarsolyunkban van, mert így bármikor össze tudunk dobni egy villámvacsorát.
Hozzávalók:
A csirke fajitashoz
- 700 g csirkemellfilé, csíkokra vágva
- só, frissen őrölt bors
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 teáskanál őrölt római kömény
- 1,5 teáskanál őrölt koriandermag
- 1 teáskanál füstölt pirospaprika
- ízlés szerint csilipehely
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 nagyobb kápia vagy pritamin paprika
A tálaláshoz
- 1 lime leve
- 1 avokádó, felszeletelve
- ecetes jalapeno paprika
- 1 nagy csokor friss koriander
- tejföl
- reszelt cheddar sajt (opcionális)
Elkészítés:
- A felcsíkozott csirkemellfilét sózzuk, borsozzuk. Ezután elkészítjük a pácot. Az olajhoz keverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket (római kömény, koriandermag, füstölt paprika, csilipehely). A pác 2/3-át a csirkemellszeletekre öntjük, alaposan összeforgatjuk, majd szobahőmérsékleten nagyjából fél-egy órát hagyjuk pácolódni.
- A hagymát megtisztítjuk, felbevágjuk, felkarikázzuk. A paprikákat megmossuk, ízlés szerint felaprítjuk. Az előkészített zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, majd a maradék páccal alaposan összeforgatjuk, végül a csirkemelleket is hozzáadjuk. A 200°C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük.
- A sütőből kivett csirkéhez és zöldségekhez adjuk az ízlés szerinti ecetes jalapenot, a felaprított avokádót, meglocsoljuk a frissen facsart lime levével, és megszórjuk friss, aprított korianderrel.
- Tálaláshoz a tortilla lapokra helyezzük a sült zöldségeket és a csirkét, moglocsoljuk ízlés szerint tejföllel, megszórjuk sajttal, majd feltekerjük.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!