Klasszikusnak számító fogás egy kis csavarral, amit igazán különlegessé a töltelékbe kevert mandrainhéj és a köret tesz.
Hozzávalók:
A töltött csirkecombhoz:
- 4-5 darab egész csirkecomb
- 300 g főtt gesztenye
- 1 tk. só
- 1 nagy mandarin reszelt héja
- 100 g aszalt szilva
- 1 tk. szegfűbors, mozsárban megőrölve
A kelkáposztához:
- 70 g vaj
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 1 nagy csokor petrezselyem
A csicsókapüréhez:
- 1 kg csicsóka (tisztítatlan súly)
- 12 ek. tejföl
- só
- szerecsendió
- fél rúd vanília kikapart magjai (opcionális)
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A csirkecombokat megsózzuk, majd a bőre alá nyúlva fellazítjuk azt a húsról.
A töltelékhez a főtt gesztenyét az aszalt szilvával pürésítjük. Hozzákeverjük a mandarin reszelt héját, a sót és az őrölt szegfűborsot.
A tölteléket a bőr alá töltjük. A csirkecombokat egy nagyobb jénaiba sorakoztatjuk.
Lefedve 40-45 percig sütjük. A fedőt levéve további 10-15 percig sütjük, amíg a bőre pirosra, ropogósra sül.
Közben a köreteket is elkészítjük.
A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk, negyedeljük, majd kisujjnyi méretűre szeleteljük. A fokhagymát felaprítjuk.
Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat, beledobjuk a fokhagymát, majd kicsit megfuttatjuk. A kelkáposztát is hozzákeverjük. Sóval ízesítjük. Néhány perc alatt roppanósra pároljuk. A tűzről levéve az aprított petrezselymet is hozzáadjuk.
A csicsókát megmossuk, meghámozzuk. Sós vízben puhára főzzük. (Figyeljünk oda, mert hamar megpuhul.) A csicsókát leszűrjük, botmixerrel pürésítjük. Sózzuk, hozzáadjuk a vaníliamagok, majd ízlés szerint szerecsendióval ízesítjük. Végül hozzákeverjük a tejfölt.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!