Azt hiszem ezt az étel napokig, sőt lehet hetekig is eleszegetném. A csicseriborsót egyszerűen imádom, minden formában, még magában, konzervből kanalazva is. A csirke pedig a joghurtban való pácolásnak köszönhetően (és persze annak, hogy nem sütjük túl!) elképesztően puha.
Ami pedig a fűszerezést illeti, a keleti ízvilág szintén nagyon közel áll a szívemhez, így számomra ez tényleg tökéletes fogás. Persze a legklasszabb házi lepénykenyérrel lenne, ám én most ezt a munkafázist kispóroltam, de ha hétvégén készítettem volna, biztosan kisütöttem volna néhányat. Lepénykenyér recept itt.
Hozzávalók:
A fűszeres-paradicsomos csicseriborsóhoz:
- 2 konzerv csicseriborsó (400 g-os)
- 2 konzerv hámozott, darabolt paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 duci gerezd fokhagyma
- 25 g tisztított gyömbér
- 1 1/2 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál cukor (a paradicsom savasságától függően lehet több kell)
- só
- 1 csokor friss koriander, durvára aprítva (levelek és a szár! rész is)
- 2-3 evőkanál olívaolaj
A joghurtban pácolt csirkéhez:
- 200 g görög joghurt
- 600 g csirkemell filé, vékony szeletekre vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 púpos teáskanál garam masala fűszerkeverék
- 1 teáskanál só
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
- A pácolt csirkéhez a joghurtot összekeverjük a sóval, a garam masalával, valamint a reszelt fokhagymával. Beleforgatjuk a csirkemell szeleteket. Lefedve hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Én általában 3 órára szoktam.
- Egy serpenyőben közepes lángon kevés olívaolajat hevítünk, majd aranyszínűre sütjük a csirkemelleket. Vigyázzunk, ne süssük túl, oldalanként bőven elég néhány perc.
- A fűszeres csicseriborsóhoz a hagymát megtisztítjuk, négybe vágjuk, késes aprítóba tesszük a két gerezd fokhagymával, a gyömbérrel, valamint a koriander szár részével együtt. Pépesre pürésítjük.
- Egy lábasban kis lángon 2-3 evőkanál olívaolajat hevítünk. Hozzáadjuk a hagymás-gyömbéres pépet, majd körülbelül 5-8 percig pároljuk.
- Hozzákeverjük a paradicsomot, az ízlés szerinti sót, a cukrot és a római köményt, majd további 5 percig főzzük.
- Végül a lecsöpögtetett csicseriborsót is belekeverjük. 5 perc alatt átmelegítjük.
- A legvégén megszórjuk a koriander durvára aprított leveleivel.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!