Egy gyors és isteni recept a nagyszerű újkrumpliból.
A burgonya sütőben ropogósra sült külső vékony héja és a krémesen puha belső, ahogy keveredik a zöldfűszeres-olívaolaj zamatával, az tényleg abbahagyhatatlan. A klasszikus petrezselymes újburgonya mellett ez is kötelező darab!
Hozzávalók:
- 1 kg apró szemű újkrumpli
- 130 ml olívaolaj
- 40 g zöldfűszer vegyesen (én kaprot, petrezselyemet, bazsalikomot, koriandert használtam)
- só, frissen őrölt bors
- őrölt római kömény (elhagyható)
- ízlés szerint friss citromlé
Elkészítés:
- A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
- A krumplit megmossuk, majd a felesleges vizet konyhai papírtörlővel leitatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a burgonyát, meglocsoljuk 4 evőkanál olívaolajjal, alaposan összeforgatjuk. Az előmelegített sütőbe toljuk, körülbelül 30-40 perc alatt puhára, ropogósra sütjük. Sütés közben néha rázogassuk meg a tepsit, hogy egyenletesen piruljon.
- A sütőből kivett újkrumplit sózzuk, borsozzuk, római köménnyel ízesítjük, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, majd belekeverjük a felaprított zöldfűszereket. Végül ízlés szerint citromlevet facsarunk rá.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!