A tésztamániánk továbbra is tart, és nem hagy alább. A hétköznapokon, mikor nincs sok időm, el sem tudok képzelni tökéletesebb vacsorát, mint egy jófajta pasta. Olyan sok változata létezik, hogy egyszerűen nem lehet megunni.
Személy szerint rajongok a sült zöldségekért, és mivel épp egy jó nagy adag sült brokkolit készítettem előző nap. így ezt használtam ehhez a változathoz, ami egyébként annyira szuper lett, hogy egy héten belül már kétszer is elkészítettem.
Hozzávalók:
- 40 dkg tagliatelle
- 75 dkg brokkoli
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 ek. olívaolaj
- 3 ek. vaj
- 10 dkg pirított mandula
- 10 dkg érett kecskesajt vagy juhsajt
- Só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és egyenlő darabokra vágjuk. Az előkészített brokkolit sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk 3 ek. olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet jól összekeverjük. Vágott felükkel lefelé elrendezzük a sütőpapíron. Sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
A tésztát lobogó, sós vízben harapható állagúra főzzük.
Közben egy serpenyőben felmelegítjük a 2 ek. olívaolajat a 3 ek. vajjal. A fokhagymákat lereszeljük, és az olaj-vaj keverékén megfuttatjuk.
A kész tésztát 3 evőkanál főzővízzel és 3 ek. reszelt sajttal együtt a fokhagymás-vajas keverékbe forgatjuk, majd a sült brokkolit is hozzáadjuk.
Tányérra szedjük, megszórjuk a durvára aprított mandulával és ízlés szerint reszelt sajttal.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!