Az előző töltött cukkinis receptemnél azt állítottam, hogy ezt az ételt nagyon ritkán készítem, most pedig egy hónapon belül felkerül még egy változata. 🙂 Őszinte leszek, picit a kreativitás hiányából fakad a recept, és abból, hogy most tényleg valami egyszerűt és gyorsat szerettem volna összedobni, mert hát ilyen napok is vannak! 🙂 Azt sem gondoltam, hogy felteszem a blogra, hiszen annyi paradicsomos csirkés töltött cukkini recept kering a neten. Hogy miért kerül fel mégis? Mert olyan jól sikerült, hogy azt muszáj megosztanom veletek. A töltelékbe lévő leheletnyi fahéj, a kuszkusz és a rengeteg bazsalikom teszi igazán különlegessé.
Hozzávalók:
- 3 közepes méretű cukkini
A töltelékhez:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g csirkemell filé
- 1 doboz aprított paradicsom konzerv
- 200 ml passzírozott paradicsom
- só. frissen őrölt bors
- 1 teáskanál cukor
- 1/4 teáskanál fahéj
- 2 marék kuszkusz
- 1 nagy csokor friss bazsalikom, durvára aprítva
- 1 evőkanál friss oregánó, felaprítva
- 3 evőkanál olívaolaj
A tetejére:
- 250 g mozzarella, vékonyan felszeletelve
- 2-3 szem paradicsom, felkarikázva
Elkészítés:
- A csirkemellet apró kockákra vágjuk.
- A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és konyhai aprítóban felaprítjuk.
- Egy serpenyőben 3 evőkanál olajon néhány perc alatt megdinszteljük a hagymás keveréket, majd a csirkemell darabokat is hozzáadjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A csirkemellet néhány perc alatt lepirítjuk, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsom konzervet, a passzírozott paradicsomot, a cukrot és a fahéjat. Addig főzzük, míg a csirkemell el nem készül.
- Ezután hozzákeverjük a felaprított, friss oregánót, bazsalikomot és a kuszkuszt. ( a kuszkuszt nem kell előre elkészíteni, a paradicsomszósz nedvességét fogja magába szívni, így fog megpuhulni)
- A cukkiniket megmossuk, félbevágjuk, belsejüket kikaparjuk.
- Az előkészített cukkiniket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd mindegyiket megtöltjük a töltelékkel. Tetejükre mozzarellát és friss paradicsomot teszünk.
- 200 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
A fantasztikus fotóháttereket köszönöm a fotóhátterek.hu-nak! 🙂