Ízből tíz

Csirke fajitas

Ha már unod a csirkemellet, és nincs ötleted, hogy mit készíthetnél belőle, akkor ez egy tökéletes recept lehet számodra. Szuperfinom, szupergyors és még diétás is, ha elhagyjuk a tortillát. 🙂

Egyszóval, ez a recept jó, ha a tarsolyunkban van, mert így bármikor össze tudunk dobni egy villámvacsorát.

Hozzávalók:

A csirke fajitashoz

  • 700 g csirkemellfilé, csíkokra vágva
  • só, frissen őrölt bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 teáskanál őrölt római kömény
  • 1,5 teáskanál őrölt koriandermag
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika
  • ízlés szerint csilipehely
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 nagyobb kápia vagy pritamin paprika

A tálaláshoz

  • 1 lime leve
  • 1 avokádó, felszeletelve
  • ecetes jalapeno paprika
  • 1 nagy csokor friss koriander
  • tejföl
  • reszelt cheddar sajt (opcionális)

 

Elkészítés:

  1. A felcsíkozott csirkemellfilét sózzuk, borsozzuk. Ezután elkészítjük a pácot. Az olajhoz keverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket (római kömény, koriandermag, füstölt paprika, csilipehely). A pác 2/3-át a csirkemellszeletekre öntjük, alaposan összeforgatjuk, majd szobahőmérsékleten nagyjából fél-egy órát hagyjuk pácolódni. 
  2. A hagymát megtisztítjuk, felbevágjuk, felkarikázzuk. A paprikákat megmossuk, ízlés szerint felaprítjuk. Az előkészített zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, majd a maradék páccal alaposan összeforgatjuk, végül a csirkemelleket is hozzáadjuk. A 200°C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük.
  3. A sütőből kivett csirkéhez és zöldségekhez adjuk az ízlés szerinti ecetes jalapenot, a felaprított avokádót, meglocsoljuk a frissen facsart lime levével, és megszórjuk friss, aprított korianderrel.
  4. Tálaláshoz a tortilla lapokra helyezzük a sült zöldségeket és a csirkét, moglocsoljuk ízlés szerint tejföllel, megszórjuk sajttal, majd feltekerjük.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Csirkés-avokádós quesadilla cheddar sajttal és jalapenoval

IMG_5646 (2)

Mindig tartok itthon tortillalapot, mert gyakorlatilag bármivel megtölthető, és pillanatok alatt szuper vacsorát készíthetünk belőle.

Ez a változat persze igényel némi időt, de megéri, mert ezerszer finomabb bármilyen melegszendvicsnél, és persze ha épp van otthon maradék sült vagy grillezett hús, azt is nyugodtan felhasználhatjuk.

IMG_5634 (2) IMG_5645 (2)

Hozzávalók (4 quesadillához)

  • 8 tortillalap

A grillezett csirkemellhez:

  • 40 dkg csirkemell
  • só, bors, kakukkfű
  • 2 evőkanál olívaolaj

A tortillák töltéséhez:

  • 35 dkg cheddar sajt, reszelve
  • 1 avokádó, vékonyra szeletelve
  • savanyított jalapeno (ízlés szerint, én egy quesadillához 5-6 karikát használtam)
  • 4 szál újhagyma, felkarikázva
  • 1 csokor koriander, felaprítva

A tálaláshoz:

  • tejföl
  • korianderzöld
  • felkarikázott újhagyma

IMG_5648 (2)

Elkészítés:

  1.  Először a grillezett csirkemellet készítjük el.
  2. A húst vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel ízesítjük.
  3. Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat hevítünk, majd a húst néhány perc alatt készre sütjük. A serpenyőből kivéve tányérra tesszük.
  4. Egy tortillalapra először reszelt sajtot szórunk, ráhelyezzük az előzőleg felaprított grillezett csirkemell negyedét, néhány szelet avokádót, a jalapeno-t, valamint a felaprított újhagyma és korianderzöld szintén negyedét. Végül az egészet megszórjuk egy újabb réteg sajttal, majd befedjük egy másik tortillalappal.
  5. Az így előkészített quessadillát felforrósított serpenyőbe tesszük, addig sütjük, amíg az alja kissé megpirul, és a sajt megolvad , ekkor megfordítjuk, majd a másik oldalát is készre sütjük.
  6. Tálaláskor ízlés szerint tejfölt halmozunk a töltött tortillákra, megszórjuk aprított korianderzölddel és felkarikázott újhagymával.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!