Az édes palacsinták mellett nyugodtan próbálkozhatunk a kevésbé elterjedt sós változatokkal is.
A tészta kecskesajt helyett egyszerű, krémesebb fajta tehéntúróval, juhtúróval vagy áttört feta sajttal is tökéletesen működik. Tehetünk a tésztába kukoricát, borsót, spenótot, jalapeno-t, akár kis bacon vagy sonkadarabkákat, és a zöldfűszerek tekintetében is nyugodtan szabadjára engedhetjük fantáziánkat.
Isteni előételként, de ha egy kis kényeztetésre vágyunk, a hétvégi reggelit is igazán fejedelmivé varázsolhatjuk ezekkel a palacsintákkal.
Hozzávalók (körülbelül 20 mini palacsintához):
A palacsintákhoz:
- 125 g finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- nagy csipet só
- csipet cukor
- 2 tojás, szétválasztva
- 100 ml teljes tej
- 150 g friss kecskesajt
- 1 evőkanál aprított snidling
A tetejére:
- tejföl
- kaviár (lazac, tokhal)
- friss, aprított kapor
Elkészítés:
- Egy tálba kimérjük a lisztet, elkeverjük a sóval, a sütőporral és a cukorral.
- Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, az előre kimért tejet, a snidlinget és a villával áttört kecskesajtot.
- Lágyabb habbá verjük a tojásfehérjéket.
- A hab 1/3-át hozzáadjuk a keverékhez, itt nem kell vigyáznunk, nyugodtan keverhetjük erősebben is, a cél, hogy fellazítsa a keveréket.
- Ezután a maradék habot további két részletben összeforgatjuk a keverékkel, itt már figyeljünk, hogy a habot ne törjük össze.
- Felmelegítünk egy serpenyőt közepes hőfokon, majd megkenjük egy kis olajjal.
- A masszából kisebb halmokat szedünk a serpenyőbe.
- Mikor már elválik az alja a serpenyőtől, megfordítjuk, és készre sütjük.
- Tálaláskor ízlés szerinti tejfölt és kaviárt halmozzuk rá, majd megszórjuk friss, aprított kaporral.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: