Ízből tíz

Vaníliás panna cotta licsi-málna-rózsavíz szósszal

IMG_2624 (2)

Egy korábbi posztomban már említettem az Ispahan ízkombinációt, amit a licsi-málna-rózsavíz ízhármasából alkotott meg Pierre Hermé francia cukrászmester. Én egyszerűen rajongok ezért a trióért, így mostanában, amíg még kapható friss licsi, a reggeli zabkását is előszeretettel ízesítem ezekkel az ízekkel.

Egy romantikus vacsorán vagy éppen a közelgő Valentin-napon ettől csodásabb desszertet nem igazán tudok elképzelni. 

Hozzávalók (4 adaghoz):

A panna cottához:

  • 5 dl 30%-os tejszín
  • 1 dl teljes tej
  • 4 darab lapzselatin
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 2 evőkanál kristálycukor

A szószhoz:

  • 200 g málna (fagyasztott is jó ilyenkor télen, én is azt használtam)
  • 200 g licsi megtisztítva, kimagozva
  • 2-3 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)
  • 2-3 evőkanál rózsavíz 

IMG_2629 (2)

Elkészítés:

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.

A tejszínt a vaníliarúd kikapart magjaival és a tejjel együtt egy lábasba öntjük, felforraljuk.

A tűzről levéve hozzákeverjük az alaposan kinyomkodott zselatinlapokat, illetve a cukrot.

Tetszőleges formákba töltjük a panna cottát. 

Hűtőbe tesszük néhány órára, amíg meg nem szilárdul.

Közben elkészítjük a licsis-málnás öntetet.

Ehhez a fagyasztott málnát a licsivel együtt egy lábasba tesszük. Közepes lángon addig melegítjük, amíg a málna fel nem olvad. és a licsi  kissé megpuhul.

Amikor ez megtörtént, hozzákeverjük a cukrot, majd további 1-2 percig főzzük a szószt.

A tűzről levéve hozzáöntjük a rózsavizet, majd az egészet alaposan összeturmixoljuk.

Ha valakinek nem lenne elég édes, adjon hozzá még cukrot.

Tálaláskor a formák alját mártsuk néhány másodpercre meleg vízbe, így könnyebb kiborítani a kész panna cottákat.

A gyümölcsszószt a krémes desszert köré öntjük.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!