Ízből tíz

Karácsonyi ajándék a konyhából, ötfűszeres körte-alma chutney

IMG_2271 (2)

Nagyon szeretjük a különböző chutney-kat, mert a legegyszerűbb sült húsokat is remekül feldobják. Ez most egy igazán egyszerű változat, csak néhány hozzávaló szükséges, és az elkészítése sem igényel túl sok energiát. Ellenben nagyon jó szolgálatot tud tenni a kamrapolcon megbújó néhány üveg az év minden szakában. Arról nem is szólva, hogy tényleg nagyszerű ajándék karácsonyra.

Mi most rosé kacsamellel ettük, szuperül kiegészítették egymást.

IMG_2257 (2)

Hozzávalók (két 310 ml-es befőttesüveghez):

  • 70 dkg körte
  • 20 dkg savanykás alma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 150 ml fehérborecet
  • 200 g nádcukor (sima kristálycukor is jó)
  • 1,5-2 tk. kínai ötfűszer keverék
  • csipetnyi kurkuma

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk (nem muszáj nagyon apróra). A gyümölcsöket szintén megmossuk, meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát a gyümölcsökkel és az összes többi hozzávalóval együtt egy lábasba tesszük. Közepes hőfokon addig főzzük, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak, és sűrű nem lesz. Ha esetleg kevés lenne a folyadék alatta pici vizet önthetünk hozzá. Forrón sterilizált üvegekbe töltjük.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!