Nagyon szeretjük a különböző chutney-kat, mert a legegyszerűbb sült húsokat is remekül feldobják. Ez most egy igazán egyszerű változat, csak néhány hozzávaló szükséges, és az elkészítése sem igényel túl sok energiát. Ellenben nagyon jó szolgálatot tud tenni a kamrapolcon megbújó néhány üveg az év minden szakában. Arról nem is szólva, hogy tényleg nagyszerű ajándék karácsonyra.
Mi most rosé kacsamellel ettük, szuperül kiegészítették egymást.
Hozzávalók (két 310 ml-es befőttesüveghez):
- 70 dkg körte
- 20 dkg savanykás alma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 150 ml fehérborecet
- 200 g nádcukor (sima kristálycukor is jó)
- 1,5-2 tk. kínai ötfűszer keverék
- csipetnyi kurkuma
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk (nem muszáj nagyon apróra). A gyümölcsöket szintén megmossuk, meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát a gyümölcsökkel és az összes többi hozzávalóval együtt egy lábasba tesszük. Közepes hőfokon addig főzzük, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak, és sűrű nem lesz. Ha esetleg kevés lenne a folyadék alatta pici vizet önthetünk hozzá. Forrón sterilizált üvegekbe töltjük.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek