Ízből tíz

Epres pavlova vaníliás mascarponekrémmel

 

Hozzávalók

A pavlovához

  •  4 darab tojásfehérje
  • 1 csipetnyi só
  • 220 gramm kristálycukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál 10%-os  ecet

A krémhez

  • 400 gramm mascarpone
  • 250 milliliter habtejszín
  • 1 teáskanál vaníliapaszta
  • 1-2 evőkanál porcukor
  • 1 csipetnyi só

Pavlova tetejére

  • 500 gramm eper
  • 2 teáskanál rózsavíz
  • 1-2 evőkanál porcukor ízlés szerint

Elkészítés

  1. A sütőt 150°C-ra előmelegítjük. 
  2. A tojásfehérjét a csipet sóval félkemény habbá verjük. Ekkor kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Ez eltarthat 10 percig is. Ezután hozzákeverjük az ecetet és a keményítőt.
  3. Egy tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A felvert tojáshabot nagyjából 22 cm-es kör alakban elegyengetjük a sütőpapíron, majd az előmelegített sütőbe tesszük. Ekkor levesszük a hőfokot 130 °C-ra. Körülbelül 1,5 óra alatt készre sütjük.
  4. A sütőajtót kissé kinyitjuk, majd a tortát a sütőben hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A krémhez a mascarponét a tejszínnel együtt krémesen lágy habbá verjük, majd belekeverjük a vaníliát,a cukrot és a sót.
  6. Az epret ízlés szerint felvágjuk, egy tálkába téve meglocsoljuk a rózsavízzel és a cukorral, majd fél-1 órát pácolni hagyjuk.
  7. A kihűlt Pavlovára halmozzuk a krémet, majd megszórjuk a friss, pácolt eperdarabokkal.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!