A pavlovához
- 4 darab tojásfehérje
- 1 csipetnyi só
- 220 gramm kristálycukor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál 10%-os ecet
A krémhez
- 400 gramm mascarpone
- 250 milliliter habtejszín
- 1 teáskanál vaníliapaszta
- 1-2 evőkanál porcukor
- 1 csipetnyi só
Pavlova tetejére
- 500 gramm eper
- 2 teáskanál rózsavíz
- 1-2 evőkanál porcukor ízlés szerint
- A sütőt 150°C-ra előmelegítjük.
- A tojásfehérjét a csipet sóval félkemény habbá verjük. Ekkor kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Ez eltarthat 10 percig is. Ezután hozzákeverjük az ecetet és a keményítőt.
- Egy tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A felvert tojáshabot nagyjából 22 cm-es kör alakban elegyengetjük a sütőpapíron, majd az előmelegített sütőbe tesszük. Ekkor levesszük a hőfokot 130 °C-ra. Körülbelül 1,5 óra alatt készre sütjük.
- A sütőajtót kissé kinyitjuk, majd a tortát a sütőben hagyjuk teljesen kihűlni.
- A krémhez a mascarponét a tejszínnel együtt krémesen lágy habbá verjük, majd belekeverjük a vaníliát,a cukrot és a sót.
- Az epret ízlés szerint felvágjuk, egy tálkába téve meglocsoljuk a rózsavízzel és a cukorral, majd fél-1 órát pácolni hagyjuk.
- A kihűlt Pavlovára halmozzuk a krémet, majd megszórjuk a friss, pácolt eperdarabokkal.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek