Ízből tíz

Fűszeres-sütőtökös cupcake vaníliás mascarponekrémmel, sós karamellel

Hozzávalók ( 12 darab cupcake-hez)

Az alaphoz

  • 345 g finomliszt
  • 1 teáskanál őröl fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1/4 teáskanál őrölt szegfűbors
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 80 ml jó minőségű olívaolaj (én most az Olivar-tól kapott extra szűz olívaolajat használtam
  • 200 g nádcukor
  • 2 nagy méretű tojás
  • 180 ml tej
  • 230 g sült sütőtök püré

A mascarponekrémhez

  • 300 g mascarpone
  • 40 g porcukor
  • 180 g habtejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

A sós karamellhez

  • receptet itt találjátok

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat (finomliszt, fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szegfűbors, só, sütőpor, szodabikarbóna) egy tálba szitáljuk, összekeverjük.
  2. A cukrot az olajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, ezzel is összekeverjük. A tejet és a sütőtökpürét is hozzáöntjük, egynemű masszává keverjük. Végül a száraz hozzávalókat is elvegyítjük.
  3. A muffin sütőformát kibéleljük a kapszlikkal, és megtöltjük az alappal.
  4. A 190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük a muffinokat.Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészültek-e. Sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a mascarponét a többi hozzávalóval egy tálba mérjük, majd kézi habverővel addig keverjük, amíg besűrűsödik. Az elkészült krémet habzsákba töltjük, ezzel díszítjük a cupcakek tetejét. Végezetül meglocsoljuk  a sós karamell öntettel.

 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!