Hozzávalók ( 12 darab cupcake-hez)
Az alaphoz
- 345 g finomliszt
- 1 teáskanál őröl fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/4 teáskanál őrölt szegfűbors
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 80 ml jó minőségű olívaolaj (én most az Olivar-tól kapott extra szűz olívaolajat használtam
- 200 g nádcukor
- 2 nagy méretű tojás
- 180 ml tej
- 230 g sült sütőtök püré
A mascarponekrémhez
- 300 g mascarpone
- 40 g porcukor
- 180 g habtejszín
- 1 teáskanál vaníliakivonat
A sós karamellhez
- receptet itt találjátok
Elkészítés
- A száraz hozzávalókat (finomliszt, fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szegfűbors, só, sütőpor, szodabikarbóna) egy tálba szitáljuk, összekeverjük.
- A cukrot az olajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, ezzel is összekeverjük. A tejet és a sütőtökpürét is hozzáöntjük, egynemű masszává keverjük. Végül a száraz hozzávalókat is elvegyítjük.
- A muffin sütőformát kibéleljük a kapszlikkal, és megtöltjük az alappal.
- A 190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük a muffinokat.Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészültek-e. Sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
- Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a mascarponét a többi hozzávalóval egy tálba mérjük, majd kézi habverővel addig keverjük, amíg besűrűsödik. Az elkészült krémet habzsákba töltjük, ezzel díszítjük a cupcakek tetejét. Végezetül meglocsoljuk a sós karamell öntettel.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek