Ízből tíz

Epres-rebarbarás-zabpelyhes szelet

Hozzávalók (körülbelül egy 20×23 cm-es sütőformához):

A zabpelyhes alaphoz:

  • 125 g aprószemű zabpehely
  • 180 g finomliszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 80 g kristálycukor
  • 80 g nádcukor
  • 170 g olvasztott vaj

A gyümölcsös részhez:

  • 300 g eper, megtisztítva
  • 300 g rebarbara, megtisztítva
  • 1-2 evőkanál nádcukor (ízlés szerint akár több)
  • 10 g étkezési keményítő

Elkészítés:

  1. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
  2. A lisztet összekeverjük a zabpehellyel,a sütőporral, a kétféle cukorral. Végül az olvasztott vajat is hozzáadjuk, elkeverjük.
  3. A massza felét a sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, alaposan lenyomkodjuk. Az előmelegített sütőben 10-15 perc alatt elősütjük.
  4. Közben a gyümölcsös tölteléket is elkészítjük. Az epret és a rebarbarát felaprítjuk, összekeverjük a cukorral és a keményítővel.
  5. A tölteléket az elősütött alapra öntjük, majd a maradék zabpelyhes morzsával egyenletesen megszórjuk a gyümölcsöt. 
  6. A sütinket visszatesszük a sütőbe, és nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük.
  7. Szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!