Hozzávalók (körülbelül egy 20×23 cm-es sütőformához):
A zabpelyhes alaphoz:
- 125 g aprószemű zabpehely
- 180 g finomliszt
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 80 g kristálycukor
- 80 g nádcukor
- 170 g olvasztott vaj
A gyümölcsös részhez:
- 300 g eper, megtisztítva
- 300 g rebarbara, megtisztítva
- 1-2 evőkanál nádcukor (ízlés szerint akár több)
- 10 g étkezési keményítő
Elkészítés:
- A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
- A lisztet összekeverjük a zabpehellyel,a sütőporral, a kétféle cukorral. Végül az olvasztott vajat is hozzáadjuk, elkeverjük.
- A massza felét a sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, alaposan lenyomkodjuk. Az előmelegített sütőben 10-15 perc alatt elősütjük.
- Közben a gyümölcsös tölteléket is elkészítjük. Az epret és a rebarbarát felaprítjuk, összekeverjük a cukorral és a keményítővel.
- A tölteléket az elősütött alapra öntjük, majd a maradék zabpelyhes morzsával egyenletesen megszórjuk a gyümölcsöt.
- A sütinket visszatesszük a sütőbe, és nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: