Ízből tíz

Citromkrémes zabszelet

Tökéletes nyári reggeli vagy uzsonna lehet ez az üdítően frissítő citromos zabszelet. Egy biztos, nem csak a gyerekek kedvence lesz!

Hozzávalók (körülbelül egy 20×23 cm-es sütőformához):

A zabpelyhes alaphoz:

  • 125 g aprószemű zabpehely
  • 180 g finomliszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 80 g kristálycukor
  • 80 g nádcukor
  • 170 g olvasztott vaj

A krémhez

  • 1 doboz (397 g) konzerv sűrített tej ( én ezt  a márkát használtam)
  • 2 evőkanál reszelt citromhéj
  • 120 ml frissen facsart citromlé
  • 2 tojássárgája

Recept: innen

Elkészítés:

  1. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
  2. A lisztet összekeverjük a zabpehellyel,a sütőporral, a kétféle cukorral. Végül az olvasztott vajat is hozzáadjuk, elkeverjük.
  3. A massza felét a sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, alaposan lenyomkodjuk. Az előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
  4. Közben a krémhez az összes hozzávalót (sűrített tej, citromhéj, citromlé,tojássárgák) egyneművé keverjük, majd az elősütött zabos alapra öntjük. A maradék zabpelyhes morzsával egyenletesen megszórjuk a krémet. A sütinket visszatesszük a sütőbe, és nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük.
  5. Szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni, majd néhány órára hűtőbe tesszük.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!