Ízből tíz

Parmezános-sütőtökös palacsinta barnított vajjal, ropogós zsályával

img_8369

TG aktuális kedvenc receptje következik! Nem gondoltam volna, hogy a favorit sütőtökös ételét, a sütőtökös gnocchit (hú de régen készítettem már) valaha is túlszárnyalom, de ezekkel a palacsintákkal sikerült.

A legjobb, ha rögtön dupla adaggal kezdünk, mert mi ketten percek alatt elpusztítottuk ezeket a csodás, narancsszínű lepényeket, és a “tesztelés” utáni napon már sült is az újabb adag.

img_8370

Nálunk konfitált kacsacomb kísérője volt, és bár rajongok az omlós-szaftos kacsahúsért, de ez  a palacsinta annyira finom, hogy a hús most csak a másodhegedűs szerephez jutott. 

Parmezán helyett használhatunk érett/közepesen érett kecskesajtot is, így egy erőteljesebb ízvilág fog dominálni a lepénykékben.

img_8378

Hozzávalók: 

  • 200 g sült sütőtökpüré
  • 1 tojás
  • 80 ml tejföl
  • 40-45 g reszelt parmezán
  • 180 g finomliszt
  • 1 teásskanál sütőpor
  • ízlés szerint só

A barnított vajas ropogós zsályához:

  • 80 g vaj
  • 15-20 zsályalevél

Recept: Mimi Thorisson

img_8366

Elkészítés:

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük.
  2. A sütőtőtökpüréhez adjuk a tojást, a reszelt parmezánt, a sót és a tejfölt, majd hozzászitáljuk a lisztes-sütőporos keveréket is.
  3. Az egészet alaposan összedolgozzuk.
  4. Egy serpenyőt közepes hőfokon felmelegítünk, megkenjük egy kis olajjal.
  5. A masszából  kisebb halmokat szedünk a serpenyőbe és elterítjük őket.
  6. Mikor a palacsinták alja elválik a serpenyőtől, megfordítjuk, és készre sütjük.
  7. A barnított vajas, ropogós zsályához a vajat egy serpenyőbe tesszük, közepes hőfokon felolvasztjuk, majd hozzádobjuk a zsályaleveleket. Néhány perc alatt ropogósra sütjük a leveleket, eközben a barnított vaj is elkészül.
  8. A tűzhelyről levéve meglocsoljuk a palacsintákat a barnított vajjal, és megszórjuk a zsályalevelekkel.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

A fantasztikus fotóháttereket köszönöm a fotóhátterek.hu-nak!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!