TG aktuális kedvenc receptje következik! Nem gondoltam volna, hogy a favorit sütőtökös ételét, a sütőtökös gnocchit (hú de régen készítettem már) valaha is túlszárnyalom, de ezekkel a palacsintákkal sikerült.
A legjobb, ha rögtön dupla adaggal kezdünk, mert mi ketten percek alatt elpusztítottuk ezeket a csodás, narancsszínű lepényeket, és a “tesztelés” utáni napon már sült is az újabb adag.
Nálunk konfitált kacsacomb kísérője volt, és bár rajongok az omlós-szaftos kacsahúsért, de ez a palacsinta annyira finom, hogy a hús most csak a másodhegedűs szerephez jutott.
Parmezán helyett használhatunk érett/közepesen érett kecskesajtot is, így egy erőteljesebb ízvilág fog dominálni a lepénykékben.
Hozzávalók:
- 200 g sült sütőtökpüré
- 1 tojás
- 80 ml tejföl
- 40-45 g reszelt parmezán
- 180 g finomliszt
- 1 teásskanál sütőpor
- ízlés szerint só
A barnított vajas ropogós zsályához:
- 80 g vaj
- 15-20 zsályalevél
Recept: Mimi Thorisson
Elkészítés:
- A lisztet a sütőporral elkeverjük.
- A sütőtőtökpüréhez adjuk a tojást, a reszelt parmezánt, a sót és a tejfölt, majd hozzászitáljuk a lisztes-sütőporos keveréket is.
- Az egészet alaposan összedolgozzuk.
- Egy serpenyőt közepes hőfokon felmelegítünk, megkenjük egy kis olajjal.
- A masszából kisebb halmokat szedünk a serpenyőbe és elterítjük őket.
- Mikor a palacsinták alja elválik a serpenyőtől, megfordítjuk, és készre sütjük.
- A barnított vajas, ropogós zsályához a vajat egy serpenyőbe tesszük, közepes hőfokon felolvasztjuk, majd hozzádobjuk a zsályaleveleket. Néhány perc alatt ropogósra sütjük a leveleket, eközben a barnított vaj is elkészül.
- A tűzhelyről levéve meglocsoljuk a palacsintákat a barnított vajjal, és megszórjuk a zsályalevelekkel.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
A fantasztikus fotóháttereket köszönöm a fotóhátterek.hu-nak!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: