Ízből tíz

Sütés nélküli, krémes nyári álom málnával

IMG_6450 (2)

Ha lenne verseny a kánikula desszertek között, akkor ez a nyári álom fantázianevet viselő édesség mindenképp dobogós helyre kerülne. Elsősorban természetesen a fantasztikusan frissítő, savanykás íze miatt, amiről a citrom-málna duó gondoskodik. És persze az sem utolsó szempont, hogy nem kell a hőségben a sütő mellett rostokolnunk, hiszen sütés nélkül, mindössze 20 perc alatt elkészíthetjük. Mindenféle sallang nélkül, ez a desszert úgy jó, ahogy van, és ha egyszer elkészítjük, a család jó eséllyel repetáért könyörög majd! 🙂

IMG_6430 (2) IMG_6402 (2)

IMG_6409 (2)

Hozzávalók:

  • 450 g zsíros tejföl
  • 7 evőkanál porcukor
  • 2 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
  • 2 teáskanál vanília kivonat (helyettesíthetjük vaníliás cukorral, csak akkor csökkentsük a porcukor mennyiségét)
  • 400 ml habtejszín
  • 250-300 g babapiskóta (a cukrozott tetejű könnyebben puhul)
  • 400 g friss málna
  • néhány  mentalevél

IMG_6467 (2) IMG_6470 (2)

 

Elkészítés:

  1. A tejfölt egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a vanília kivonatot, a citromok levét és reszelt héját. Az egészet összekeverjük.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a tejfölös krémhez keverjük.
  3. Egy közepes méretű jénaiba rétegezzük a desszertet. Az aljára egy sor babapiskótát rakunk, erre kanalazzuk a krémet, megszórjuk málnával és néhány levél felaprított mentával. A rétegzést tovább folytatjuk. A desszert tetejére krém kerüljön, amit szintén málnaszemekkel és mentával díszítünk.
  4. Az elkészített desszertet egy éjszakára a hűtőbe rakjuk.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!