A pohárkrém igazán szerethető műfaj, ha édességekről van szó. Pillanatok alatt összedobható (ennek a változatnak az elkészítése is maximum 10 percet vett igénybe) , mindenki szereti, milló féleképpen variálható, és sokszor a maradékok megmentésére is tökéletes alternatíva lehet.
A desszerthez én most fagyasztott málnát és áfonyát használtam, de a bogyós gyümölcsök bármelyikével szuperül működik. Mivel a rózsa parfümös illatáért és ízéért egyenesen rajongok, ezért a málnás változatot egy leheletnyi rózsavíz hozzáadásával tettem kicsit egzotikusabbá.
Hozzávalók (4 személyre):
- 300 g mascarpone
- 300 g görög joghurt
- 70 g méz
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 40-50 darab amaretti keksz
- 300-350 g málna vagy áfonya (lehet fagyasztott is)
- 1,5 teáskanál rózsavíz (opcionális, ha málnát használunk)
Elkészítés:
- A krémhez a mascarponét kikeverjük a joghurttal, a mézzel, valamint a vaníliakivonattal.
- Az amaretti kekszet durvára törjük, a málnát összekeverjük a rózsavízzel (ha használunk).
- Egyszemélyes poharakba rétegezzük a desszertet. Elsőként a durvára tört amaretti kekszet szórjuk a poharak aljába, majd a vaníliás-joghurtos mascarponekrém következik, végül pedig a málnaréteg vagy az áfonya. A rétegzést addig folytatjuk, amíg a pohárkákat teljesen meg nem töltjük.
- Hűtve fogyasszuk!
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: