Ízből tíz

Tavaszi kenyérsaláta spárgával

IMG_4613 (2)

Végre itt a spárgaszezon! Azt hiszem az elkövetkező egy- másfél hónapban tele lesz a blog spárgás recepttel, mert egyszerűen imádom. 

Íme, itt az első, egy egyszerű kenyérsaláta formájában, ami olyan szenzációsra sikeredett, hogy a szezonban tuti az asztalunkra kerül  még néhányszor. 🙂

A receptnél fontos, hogy tényleg zsenge sárgával dolgozzunk. Ha nem tudunk ilyet beszerezni, akkor forrásban lévő vízben 2-3 percig főzzük elő a zöldséget, de ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, legyen roppanós. Koriander helyett friss petrezselyemmel is megszórhatjuk a végén, de kétségkívül ezzel lesz igazán ütős az ízkombináció!

IMG_4625 (2)

Hozzávalók (2-3 személyre):

A pirított kenyérkockához:

  • 300 g szikkadt kenyér
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve

Az öntethez:

  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1/2 citrom kifacsart leve
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 60 ml olívaolaj
  • 1/2 teáskanál dijoni mustár

A salátához:

  • 300 g zsenge, zöld spárga, 4-5 cm-es darabokra vágva
  • 1 konzerv fehérbab, lecsöpögtetve
  • 1 csokor koriander, durvára aprítva
  • só, frissen őrölt bors

Receptötlet: innen

IMG_4641 (2)

Elkészítés:

  1. Az olívaolajat a reszelt fokhagymával összekeverjük.
  2. A kenyeret felkockázzuk, nagy tálba tesszük, ráöntjük a fokhagymás olívaolajat, majd jól összekeverjük.
  3. A kenyérkockákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 220°C-ra előmelegített sütőben néhány perc alatt megpirítjuk.
  4. Ezalatt elkészítjük az öntetet. Ehhez a lilahagymát vékonyan felszeleteljük, és egy tálkába tesszük. Ráöntjük a citromlevet, a fehérborecetet, majd néhány percre félre tesszük. Ezután az olívaolajt és a mustárt is hozzákeverjük.
  5. Egy nagy salátás tálba tesszük a megpirított kenyérkockákat, hozzáadjuk a lilahagymás öntete, a nyers spárgát, a babot, valamint a durvára vágott koriandert. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül az egészet alaposan összeforgatjuk. 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!