Ízből tíz

Mézeskalácsos-tojáslikőrös tiramisu

Hozzávalók

A krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 150 ml habtejszín 
  • 3 tojássárgája
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 70 ml tojáslikőr

A mézeskalácsok mártogatásához:

  • 80 ml tojáslikőr (én házi készítésűt használtam, ehhez szuper receptet találtok Kárai Dávid oldalán)
  • 120 ml erős kávé
  • 1 evőkanál barna rum (opcionális)
  • mézeskalács – Itt pontos mennyiséget, azaz darabszámot , illetve tömeget nem tudok mondani, az eltérő formák és receptek  miatt. Amit érdemes figyelembe venni, hogy a mézeskalácsok ne legyenek nagyon vastagok, összhangban legyenek a krém mennyiségével. Én egy ovális formában készítettem a tiramisut, aminek a hosszabbik átmérője 31 cm, a rövidebb 24 cm, így 2 mézeskalács réteget raktam. 

A tiramisu tetejére

  • 400 ml habtejszín
  • 2 csomag 10 g-os habfixáló vagy 3-4 evőkanál mascarpone
  • kakaópor

Receptötlet- innen 

Elkészítés:

  1. A mascarponét a tejszínnel elektromos habverővel addig keverjük, amíg egy sűrűbb krémet nem kapunk. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, amit ezután a mascarponés krémhez adunk.
  2. Végül a tojáslikőrt is belekeverjük.
  3. A mártogatáshoz a hozzávalókat összevegyítjük. A mézeskalácsokat egyesével belemártjuk a kávés-tojáslikőrös keverékbe, majd egy tetszőleges forma alját kibéleljük velük. Ezen elterítjük a krém felét, amire egy újabb réteg megmártott keksz kerül, végül pedig a maradék krémet eloszlatjuk a tetején.
  4. Az elkészült desszertet egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  5. Másnap a habtejszínt felverjük, belekeverjük a habfixálót, és sima csöves nyomózsákba töltve kidíszítjük a tiramisut. Ha mascarponéval dolgozunk, azt  a még folyékony habtejszínhez adjuk és úgy verjük kemény habbá.
  6. Kakaóporral meghintve tálaljuk.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!