Hozzávalók
A krémhez:
- 500 g mascarpone
- 150 ml habtejszín
- 3 tojássárgája
- 6 evőkanál kristálycukor
- 70 ml tojáslikőr
A mézeskalácsok mártogatásához:
- 80 ml tojáslikőr (én házi készítésűt használtam, ehhez szuper receptet találtok Kárai Dávid oldalán)
- 120 ml erős kávé
- 1 evőkanál barna rum (opcionális)
- mézeskalács – Itt pontos mennyiséget, azaz darabszámot , illetve tömeget nem tudok mondani, az eltérő formák és receptek miatt. Amit érdemes figyelembe venni, hogy a mézeskalácsok ne legyenek nagyon vastagok, összhangban legyenek a krém mennyiségével. Én egy ovális formában készítettem a tiramisut, aminek a hosszabbik átmérője 31 cm, a rövidebb 24 cm, így 2 mézeskalács réteget raktam.
A tiramisu tetejére
- 400 ml habtejszín
- 2 csomag 10 g-os habfixáló vagy 3-4 evőkanál mascarpone
- kakaópor
Receptötlet- innen
Elkészítés:
- A mascarponét a tejszínnel elektromos habverővel addig keverjük, amíg egy sűrűbb krémet nem kapunk. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, amit ezután a mascarponés krémhez adunk.
- Végül a tojáslikőrt is belekeverjük.
- A mártogatáshoz a hozzávalókat összevegyítjük. A mézeskalácsokat egyesével belemártjuk a kávés-tojáslikőrös keverékbe, majd egy tetszőleges forma alját kibéleljük velük. Ezen elterítjük a krém felét, amire egy újabb réteg megmártott keksz kerül, végül pedig a maradék krémet eloszlatjuk a tetején.
- Az elkészült desszertet egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Másnap a habtejszínt felverjük, belekeverjük a habfixálót, és sima csöves nyomózsákba töltve kidíszítjük a tiramisut. Ha mascarponéval dolgozunk, azt a még folyékony habtejszínhez adjuk és úgy verjük kemény habbá.
- Kakaóporral meghintve tálaljuk.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: