Narancsos-marcipános karácsonyi keksz

Hozzávalók ( körülbelül 20 db kekszhez)

Az eredeti recept itt olvasható.

Elkészítés

  1.  A vajat, a  marcipánt, a porcukrot, a sót, a narancs reszelt héját és a tojássárgáját egy tálba mérjük. Elketromos habverővel krémesre kikeverjük.
  2. Ezután az átszitált lisztet hozzádjuk. Kezünkkel homogén tésztává gyúrjuk.
  3. Gombóccá formázzuk, majd folpackba csomagolva egy órára a  hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A sütőt 150 C°-ra előmelegítjük.
  5. A pihentetett tésztát lisztezett nyújtódeszkán körülbelül 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. A keksznyomdáknál kicsivel nagyobb átmérőjű kerek vagy akár hullámos szélű kiszúróval kiszaggatjuk a tésztát, majd a sütipecséttel díszítjük azokat. A pecsétet használat előtt mártsuk lisztbe,és a felesleget leütögetve dolgozzunk vele.
  6. A megmintázott kekszeket szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, majd az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Ekkor még kissé puhák lehetnek, de ahogy hűlnek az állaguk is keményedik.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »