Hozzávalók ( körülbelül 20 db kekszhez)
- 245 g átszitált finomliszt
- 145 g szobahőmérsékletű vaj
- 115 g marcipán
- 50 g porcukor
- 1 nagy tojássárgája
- 1 kezeletlen narancs reszelt héja
- egy csipet só
Az eredeti recept itt olvasható.
Elkészítés
- A vajat, a marcipánt, a porcukrot, a sót, a narancs reszelt héját és a tojássárgáját egy tálba mérjük. Elketromos habverővel krémesre kikeverjük.
- Ezután az átszitált lisztet hozzádjuk. Kezünkkel homogén tésztává gyúrjuk.
- Gombóccá formázzuk, majd folpackba csomagolva egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
- A sütőt 150 C°-ra előmelegítjük.
- A pihentetett tésztát lisztezett nyújtódeszkán körülbelül 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. A keksznyomdáknál kicsivel nagyobb átmérőjű kerek vagy akár hullámos szélű kiszúróval kiszaggatjuk a tésztát, majd a sütipecséttel díszítjük azokat. A pecsétet használat előtt mártsuk lisztbe,és a felesleget leütögetve dolgozzunk vele.
- A megmintázott kekszeket szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, majd az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Ekkor még kissé puhák lehetnek, de ahogy hűlnek az állaguk is keményedik.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: