Ízből tíz

Narancsos-marcipános karácsonyi keksz

Hozzávalók ( körülbelül 20 db kekszhez)

  • 245 g átszitált finomliszt
  • 145 g szobahőmérsékletű vaj
  • 115 g marcipán
  • 50 g porcukor
  • 1 nagy tojássárgája
  • 1 kezeletlen narancs reszelt héja
  • egy csipet só

Az eredeti recept itt olvasható.

Elkészítés

  1.  A vajat, a  marcipánt, a porcukrot, a sót, a narancs reszelt héját és a tojássárgáját egy tálba mérjük. Elketromos habverővel krémesre kikeverjük.
  2. Ezután az átszitált lisztet hozzádjuk. Kezünkkel homogén tésztává gyúrjuk.
  3. Gombóccá formázzuk, majd folpackba csomagolva egy órára a  hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A sütőt 150 C°-ra előmelegítjük.
  5. A pihentetett tésztát lisztezett nyújtódeszkán körülbelül 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. A keksznyomdáknál kicsivel nagyobb átmérőjű kerek vagy akár hullámos szélű kiszúróval kiszaggatjuk a tésztát, majd a sütipecséttel díszítjük azokat. A pecsétet használat előtt mártsuk lisztbe,és a felesleget leütögetve dolgozzunk vele.
  6. A megmintázott kekszeket szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, majd az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Ekkor még kissé puhák lehetnek, de ahogy hűlnek az állaguk is keményedik.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!