Epres pavlova vaníliás mascarponekrémmel

Hozzávalók

A pavlovához

A krémhez

Pavlova tetejére

Elkészítés

  1. A sütőt 150°C-ra előmelegítjük. 
  2. A tojásfehérjét a csipet sóval félkemény habbá verjük. Ekkor kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Ez eltarthat 10 percig is. Ezután hozzákeverjük az ecetet és a keményítőt.
  3. Egy tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A felvert tojáshabot nagyjából 22 cm-es kör alakban elegyengetjük a sütőpapíron, majd az előmelegített sütőbe tesszük. Ekkor levesszük a hőfokot 130 °C-ra. Körülbelül 1,5 óra alatt készre sütjük.
  4. A sütőajtót kissé kinyitjuk, majd a tortát a sütőben hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A krémhez a mascarponét a tejszínnel együtt krémesen lágy habbá verjük, majd belekeverjük a vaníliát,a cukrot és a sót.
  6. Az epret ízlés szerint felvágjuk, egy tálkába téve meglocsoljuk a rózsavízzel és a cukorral, majd fél-1 órát pácolni hagyjuk.
  7. A kihűlt Pavlovára halmozzuk a krémet, majd megszórjuk a friss, pácolt eperdarabokkal.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Tovább a blogra »