Ízből tíz

Áfonyás sajttorta citromkrémmel

Hozzávalók (18-cm-es tortaformához)

A kekszes alaphoz

  • 150 g zabkeksz
  • 75 g olvasztott vaj

A krémsajtos részhez

  • 375 g natúr krémsajt (Philadelphia)
  • 100 g kristálycukor
  • 15 g liszt
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
  • 2 nagy méretű tojás
  • 80 g zsíros tejföl
  • 150 g friss áfonya

A citromkrémhez

  • 45 g kockára vágott vaj
  • 35 g kristálycukor
  • 75 ml frissen facsart citromlé
  • 2 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 2 közepes méretű tojás
  • Csipet só 

A torta tetejére

100-150 g friss áfonya

Elkészítés

  1. Először a kekszes alapot készítjük el. Robotgépben a kekszet morzsává őröljük, hozzáöntjük az olvasztott vajat,  összedolgozzuk.
  2. A kekszet a tortaforma aljába nyomkodjuk egy evőkanál vagy pohár segítségével. A krém elkészítéséig a hűtőbe tesszük.
  3. A sütőt 185°C-ra előmelegítjük.
  4. A sajtkrémes részhez a krémsajtot a cukorral habosra keverjük. Egyesével hozzáütjük a tojásokat, majd elkeverjük. Végül a lisztet, a reszelt citromhéjat, a citromlevet és a tejfölt is hozzákeverjük, a friss áfonyát beleforgatjuk. A krémsajtos tölteléket a kekszes alapra öntjük.
  5. A tortát a sütőbe tesszük, körülbelül 60 perc alatt készre sütjük. Akkor van kész, amikor a külseje megszilárdult, de a közepe még kissé remegős.
  6. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. A kihűlt tortát éjszakára hűtőbe helyezzük.
  8. A citromkrémhez egy lábasba tesszük az összes hozzávalót a vaj kivételével.
  9. Közepes lángon addig főzzük, amíg sűrű vaníliakrém állaga nem lesz. Ekkor lehúzzuk a tűzről és darabonként hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Hűlni hagyjuk.
  10. A kihűlt tortát megkenjük a citromkrémmel, majd megszórjuk friss áfonyával.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!