Hozzávalók (18-cm-es tortaformához)
A kekszes alaphoz
- 150 g zabkeksz
- 75 g olvasztott vaj
A krémsajtos részhez
- 375 g natúr krémsajt (Philadelphia)
- 100 g kristálycukor
- 15 g liszt
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
- 2 nagy méretű tojás
- 80 g zsíros tejföl
- 150 g friss áfonya
A citromkrémhez
- 45 g kockára vágott vaj
- 35 g kristálycukor
- 75 ml frissen facsart citromlé
- 2 kezeletlen citrom reszelt héja
- 2 közepes méretű tojás
- Csipet só
A torta tetejére
100-150 g friss áfonya
Elkészítés
- Először a kekszes alapot készítjük el. Robotgépben a kekszet morzsává őröljük, hozzáöntjük az olvasztott vajat, összedolgozzuk.
- A kekszet a tortaforma aljába nyomkodjuk egy evőkanál vagy pohár segítségével. A krém elkészítéséig a hűtőbe tesszük.
- A sütőt 185°C-ra előmelegítjük.
- A sajtkrémes részhez a krémsajtot a cukorral habosra keverjük. Egyesével hozzáütjük a tojásokat, majd elkeverjük. Végül a lisztet, a reszelt citromhéjat, a citromlevet és a tejfölt is hozzákeverjük, a friss áfonyát beleforgatjuk. A krémsajtos tölteléket a kekszes alapra öntjük.
- A tortát a sütőbe tesszük, körülbelül 60 perc alatt készre sütjük. Akkor van kész, amikor a külseje megszilárdult, de a közepe még kissé remegős.
- Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
- A kihűlt tortát éjszakára hűtőbe helyezzük.
- A citromkrémhez egy lábasba tesszük az összes hozzávalót a vaj kivételével.
- Közepes lángon addig főzzük, amíg sűrű vaníliakrém állaga nem lesz. Ekkor lehúzzuk a tűzről és darabonként hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Hűlni hagyjuk.
- A kihűlt tortát megkenjük a citromkrémmel, majd megszórjuk friss áfonyával.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: