Málnás-krémsajtos csigák

Hozzávalók (26 cm-es kerek hőálló formához):

 A tésztához:

+ 1 tojás a kenéshez

A töltelékhez:

A mázhoz:

Elkészítés: 

  1. A langyos tejben elkavarjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Körülbelül 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Egy tálba mérjük a lisztet, és a sóval összekeverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a citrom reszelt héját, valamint az olvasztott vajat.
  3. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle.
  4. Letakarjuk, és huzatmentes, meleg helyen körülbelül 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
  5. Közben a töltelékhez a krémsajtot a puha vajjal és a cukorral gépi vagy kézi habverővel elkeverjük. 
  6. A fagyasztott málnát a keményítővel elkeverjük, majd felhasználásig a fagyasztóba tesszük.
  7. A megkelt tésztát 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk.
  8. Egyenletesen megkenjük a krémsajtos keverékkel, majd megszórjuk a keményítővel elkevert málnával.
  9. Hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd körülbelül 6 cm-es szeletekre vágjuk.
  10. Az így elkészült csigákat hőálló tálba rakjuk úgy, hogy ne érjenek össze, mert még kelni fognak. (Lehetőség szerint ne kivehető aljú tortaformát használjuk, mert abból a krémsajtos rész kifolyhat.)
  11. Letakarjuk, és újra duplájára kelesztjük.
  12. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
  13. A megkelt csigákat lekenjük tojással.
  14. Az előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  15. Amíg sülnek a csigák, elkészítjük  mázat. Ehhez a vajat felolvasztjuk, és hozzákeverjük a porcukrot és a tejszínt. 
  16. A kész csigákat meglocsoljuk a mázzal, és langyosan fogyasztjuk.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »