Fűszeres-sütőtökös cupcake vaníliás mascarponekrémmel, sós karamellel

Hozzávalók ( 12 darab cupcake-hez)

Az alaphoz

A mascarponekrémhez

A sós karamellhez

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat (finomliszt, fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szegfűbors, só, sütőpor, szodabikarbóna) egy tálba szitáljuk, összekeverjük.
  2. A cukrot az olajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, ezzel is összekeverjük. A tejet és a sütőtökpürét is hozzáöntjük, egynemű masszává keverjük. Végül a száraz hozzávalókat is elvegyítjük.
  3. A muffin sütőformát kibéleljük a kapszlikkal, és megtöltjük az alappal.
  4. A 190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük a muffinokat.Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészültek-e. Sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a mascarponét a többi hozzávalóval egy tálba mérjük, majd kézi habverővel addig keverjük, amíg besűrűsödik. Az elkészült krémet habzsákba töltjük, ezzel díszítjük a cupcakek tetejét. Végezetül meglocsoljuk  a sós karamell öntettel.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »