Fűszeres vöröslencse curry édesburgonyával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kókuszolajat egy nagy lábasban közepes hőfokon felmelegítjük. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a reszelt fokhagymát és a gyömbért, amit üvegesre dinsztelünk. 
  2. Ekkor hozzáadjuk a fűszereket, a passzírozott paradicsomot, illetve a friss koriander felaprított szárát. Néhány perc alatt összefőzzük. 
  3. A fűszeres paradicsomos alaphoz keverjük a vöröslencsét, a felkockázott édesburgonyát és a sót. Felöntjük 2-2,5 dl vízzel. Lefedve addig főzzük, amíg a lencse és az édesburgonya már majdnem megpuhult. Ha szükséges, közben pótoljuk  a folyadékot. Végül a kókusztejet is hozzáöntjük. Fedő nélkül puhára főzzük a curry-t.
  4. Az elkészült ételt megszórjuk friss, aprított korianderrel, pirított tökmaggal. Basmati rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »