Ízből tíz

Fűszeres vöröslencse curry édesburgonyával

Hozzávalók

  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma, felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 3 cm friss gyömbér, meghámozva, reszelve
  • 1 evőkanál Garam Masala
  • 2 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 -2 teáskanál őrölt koriander
  • 1,5 teáskanál őrölt fűszerpaprika
  • 1 teáskanál kurkuma
  • fél teáskanál őrölt cayenne bors
  • 700 g passzírozott paradicsom
  • 170 g vöröslencse
  • 600 g édesburgonya, meghámozva, felkockázva
  • 1 nagy csokor koriander
  • A tálaláshoz pirított tökmag vagy kesudió, friss koriander, basmati rizs

Elkészítés

  1. A kókuszolajat egy nagy lábasban közepes hőfokon felmelegítjük. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a reszelt fokhagymát és a gyömbért, amit üvegesre dinsztelünk. 
  2. Ekkor hozzáadjuk a fűszereket, a passzírozott paradicsomot, illetve a friss koriander felaprított szárát. Néhány perc alatt összefőzzük. 
  3. A fűszeres paradicsomos alaphoz keverjük a vöröslencsét, a felkockázott édesburgonyát és a sót. Felöntjük 2-2,5 dl vízzel. Lefedve addig főzzük, amíg a lencse és az édesburgonya már majdnem megpuhult. Ha szükséges, közben pótoljuk  a folyadékot. Végül a kókusztejet is hozzáöntjük. Fedő nélkül puhára főzzük a curry-t.
  4. Az elkészült ételt megszórjuk friss, aprított korianderrel, pirított tökmaggal. Basmati rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!