Emlékszem, körülbelül 6 évvel ezelőtt sütöttem először churrost, ezt a kívül ropogós, belül istenien puha, fahéjas cukorral bevont fánkot, és azóta is igazi kedvenc nálunk.
Ha szeretnétek beújítani egy új receptet a megszokott fánkok mellé, ezt még véletlenül se hagyjátok ki!
Hozzávalók
A tésztához:
- 220 g finomliszt
- 500 ml víz
- 4 teáskanál cukor
- nagy csipet só
- 56 g vaj
- 2 nagy méretű tojás
- 1 liter étolaj a sütéshez
A fánkok meghempergetéséhez:
- 80 g kristálycukor
- 1 evőkanál őrölt fahéj
A csokoládészószhoz:
- 150 ml habtejszín
- 100 g étcsokoládé
- nagy csipet só
Elkészítés:
- A churros bevonatához a cukrot összekeverjük a fahéjjal. Félretesszük.
- A vizet a cukorral, a sóval és a vajjal egy lábasba tesszük, majd felforraljuk.
- Mikor felforrt, hozzákeverjük a lisztet, és addig kavarjuk, amíg össze nem áll. Ez nagyjából 2 percet vesz igénybe. Néhány percig hűlni hagyjuk, majd egyesével belekeverjük a tojásokat.
- Egy csillagcsöves nyomózsákba töltjük a tésztát, Én három részletben szoktam megtölteni a habzsákot, így könnyebb kinyomni a tésztát.
- Az olajat felforrósítjuk.
- A nyomózsákból a forró olajba nyomunk 10 cm hosszú csíkokat, majd ollóval levágjuk.
- Addig sütjük, amíg szép aranybarnák lesznek.
- Papírtörlőre szedjük a kész churrost, és még melegen megforgatjuk a fahéjas cukorba.
- A csokoládészószhoz a tejszínt felforraljuk, és a felaprított csokoládéra ötjük. Hozzáadjuk a sót, majd simára keverjük.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: