Ízből tíz

Spanyol fahéjas fánk – Churros

Emlékszem, körülbelül 6 évvel ezelőtt sütöttem először churrost, ezt a kívül ropogós, belül istenien puha, fahéjas cukorral bevont fánkot, és azóta is igazi kedvenc nálunk.

Ha szeretnétek beújítani egy új receptet a megszokott fánkok mellé, ezt még véletlenül se hagyjátok ki!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 220 g finomliszt
  • 500 ml víz
  • 4 teáskanál cukor
  • nagy csipet só
  • 56 g vaj
  • 2 nagy méretű tojás
  • 1 liter étolaj a sütéshez

A fánkok meghempergetéséhez:

  • 80 g kristálycukor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj

A csokoládészószhoz:

  • 150 ml habtejszín
  • 100 g étcsokoládé
  • nagy csipet só

 

Elkészítés:

  1. A churros bevonatához a cukrot összekeverjük a fahéjjal. Félretesszük.
  2. A vizet a cukorral, a sóval és a vajjal egy lábasba tesszük, majd felforraljuk.
  3. Mikor felforrt, hozzákeverjük a lisztet, és addig kavarjuk, amíg össze nem áll. Ez nagyjából 2 percet vesz igénybe. Néhány percig hűlni hagyjuk, majd egyesével belekeverjük a tojásokat.
  4. Egy csillagcsöves nyomózsákba töltjük a tésztát, Én három részletben szoktam megtölteni a habzsákot, így könnyebb kinyomni a tésztát.
  5. Az olajat felforrósítjuk. 
  6. A nyomózsákból a forró olajba nyomunk 10 cm hosszú csíkokat, majd ollóval levágjuk.
  7. Addig sütjük, amíg szép aranybarnák lesznek.
  8. Papírtörlőre szedjük a kész churrost, és még melegen megforgatjuk a fahéjas cukorba.
  9. A csokoládészószhoz a tejszínt felforraljuk, és a felaprított csokoládéra ötjük. Hozzáadjuk a sót, majd simára keverjük.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!