Ízből tíz

Csokoládétorta málnával, tonkababbal

Hozzávalók (18 cm-es tortaformához)

A piskótához:
  • 200 g vaj
  • 125 ml tej
  • 2 tojás
  • 150 ml tejföl
  • 240 g finomliszt
  • 68 g jó minőségű kakaopor
  • 1 és fél teáskanál sütopor
  • 250 g kristálycukor
  • 120 ml kávé

Recept: Linda Lomelino

A krémhez
  • 150 g étcsokoládé (75%-os)
  • 50 g tejcsokoládé
  • 250 g puha, szobahőmérsékletű vaj (nem margarin)
  • 90 g porcukor
  • 1 tonkabab, reszelve
  • 200 g mascarpone
  • 300 g málna (én fagyasztottat használtam)

Receptötlet: Linda Lomelino

Elkészítés:

  1. A piskótához a vajat a tejjel felolvasztjuk. Langyosra hűtjük, majd a belekeverjük a tojásokat és a tejfölt.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, kakaó, sütőpor, cukor, só).
  3. A száraz hozzávalókat a vajas-tojásos keverékhez adjuk, elkeverjük, végül a kávét is hozzáadjuk. Elég híg lesz az alap, de így lesz jó.
  4. A tésztát két, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
  5. 175 fokon (alsó-felső sütés) 45 perc alatt készre sütjük a piskótákat. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
  6. A csokoládét felolvasztjuk, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. A krémhez a puha vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a sót, a reszelt tonkababot, majd a felolvasztott, lehűtött csokoládét. Végül a mascarponéval is habosra keverjük.
  7. A torta összeállításához mindkét tortalap tetejét egyenesre vágjuk, majd pedig kettévágjuk, így négy piskótalapot kapunk. Az egyik piskóta alsó része legyen a tortánk alapja.
  8.  A lapokat egyenletesen megkenjük a csokikrémmel, és megszórjuk a  málnával. Az utolsó lapot is megkenjük a krémmel, valamint a torta külsején is egyenletesen eloszlatjuk.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!