Karácsonyi svéd fűszeres keksz (pepparkakor)

Idén készítettem el először ezeket a ropogós, igazán gazdag, fűszeres kekszek, amik a klasszikus mézeskalácsot nálam egyből kiszorították. Elsősorban az intenzív, fűszeres íze és a ropogós állaga miatt, és persze nem utolsó szempont, hogy lehet hozzá használni a csodás sütipecséteket, hiszen szuperül megtartják a formájukat sütés közben.

Hozzávalók

Recept: innen

Elkészítés:

  1. Egy tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a fűszerekkel, a sóval, a szódabikarbónával, a cukorral, valamint  a narancs reszelt héjával. 
  2. Hozzáadjuk a puha vajat, a golden szirupot/mézet és a tejszínt, majd kezünkkel összegyúrjuk. Kis gombócot formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, majd egy ejszakára (legalább 5 órára) a hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Pihentetés után a tésztát lisztezett nyújtódeszkán körülbelül 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges formákkal kiszúrjuk a kekszeket.
  4. A 180°C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »