Baileys-es créme brulée

Hozzávalók ( 3 kis tálkához)

Elkészítés:

  1. A sütőt 140°C-ra előmelegítjük.
  2. Egy nagy lábasban vizet forralunk.
  3. Közben egy tálban összekeverjük az összes hozzávalót, néhány percet várunk, amíg a kristálycukor teljesen feloldódik. Ezután a keveréket sűrű szövésű szűrőn átszűrjük. 
  4. Egy magasfalú tepsibe helyezzük a kis porcelán formáinkat, majd megtöltjük őket a tejszínes keverékkel. A tepsibe annyi forró vizet öntünk, hogy a sütőformák 3/4-éig érjen.
  5. Az előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 30-45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha az állaga kissé ruganyos.
  6. A sütőből kivéve a formákat azonal kivesszük a vízfürdőből, maj hűtőszekrénybe tesszük teljesen kihűlni.
  7. Tálaláskor a desszertek tetejét egyenletesen megszórjuk 1-1 evőkanál kristálycukorral, majd zsebsárkánnyal karamellizáljuk.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »