Sütőtökös gnocchi kakukkfüves-gorgonzolás mártással, pirított dióval

Imádjuk a házi készítésű gnocchit, ez a sütőtökös-gorgonzolás verzió pedig az egyik nagy kedvencünk.

És ha már nekiállunk a házi gnocchi készítésének, érdemes egyből dupla adagot készíteni, mert nagyon jól fagyasztható.

Hozzávalók:

A sütőtökös gnocchihoz:

A kakukkfüves-gorgonzolás mártáshoz:

Elkészítés:

  1. A sütőtököt puhára sütjük, pürésítjük. (Ha a sütés során sok vizet engedni, azt csöpögtessük le, mert ha nagyon vizes a sütőtök sok liszetet fog felvenni.) Sózzuk, borsozzuk, hozzáütjük a tojást, majd a lisztet is belekeverjük. Egynemű, formázható masszává gyúrjuk. (Nekem egy picit tapadt a tészta, de ha a formázásnál jól belisztezzük, könnyű vele dolgozni.) 
  2. A tésztából lecsípünk egy nagyobb darabot, lisztezett deszkán  henger alakúra sodorjuk, majd 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Forró, sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. A kész gnocchikat leszűrjük.
  3. Közben elkészítjük a mártást. Ehhez a tejszínt a kakukkfűvel, a gorgonzolával egy lábasba tesszük, összeforraljuk, (addig, amíg a gorgonzola elolvad) a végén belekeverjük a mascarponét, ízlés szerint sózzuk.
  4. Tálaláskor a gnocchit megöntözzük a mártással, megszórjuk pirított dióval, és még egy kis gorgonzolát morzsolunk rá.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »