Dagasztás nélküli kenyér

Egyszerűen imádom ezt a receptet, mert szinte már nevetségesen egyszerű elkészíteni, és  a végeredmény pedig egy isteni, ropogós héjú, belül légiesen könnyű, puha házi kenyér.

Habár a dagasztás nélküli kenyér már nem számít újdonságnak, számtalan változat kering a neten, de annyian kértétek Instagramon a receptet, hogy megosztom itt a blogon is. 🙂 

Hozzávalók:

Recept: innen 

Elkészítés:

  1. A lisztet egy nagy tálba öntjük, elkeverjük az élesztővel és a sóval, majd a vizet is hozzáadjuk. Néhány mozdulattal elkeverjük, nem kell túldolgozni. A végeredmény egy sűrű nokedli tészta állaghoz fog hasonlítani. Folpackkal letakarjuk, és szobahőmérsékleten 12 órát kelesztjük.
  2. Ha a kelesztési idő letelt, a tésztát lisztezett feületre borítjuk, majd áthajtogatjuk. A felületét bőven belisztezzük (az alját is, nehogy letapadjon majd a jénaiban), konyharuhával letakarjuk, majd 30 percet pihentetjük.
  3. A sütőbe rakjuk a jénait, vagy amiben sütni fogjuk a kenyeret (fedővel együtt), majd előmelegítjük a sütőt 250°C-ra . Fontos, hogy az edény a sütővel együtt melegedjen, így nem reped szét.
  4. A felforrósodott jénait a sütőből kivesszük, majd a pihentetett tésztát belerakjuk, lefedjük. 
  5. Az előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 200°c-ra csökkentjük, így további 20-25 percig sütjük.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: ,
Tovább a blogra »