Ízből tíz

Duplacsokis szedres piskótatekercs

Hozzávalók:

A csokoládés piskótához

  • 32 g finomliszt
  • 28 g kakaópor
  • nagy csipet só
  • 170 g ét- vagy félédes csokoládé
  • 28 g vaj
  • 30 ml víz
  • 6 közepes méretű tojás, szétválasztva
  • 70 g kristálycukor

A krémhez

  • 500 g mascarpone
  • 200 g fehércsokoládé
  • 200 ml habtejszín
  • 300 g szeder, plusz a díszítéshez
  • 50 g fehércsokoládé, durvára aprítva

A piskóta receptje: innen

Elkészítés:

  1. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.
  2. A piskótához a lisztet, a kakaóport és a sót összekeverjük.
  3. A csokoládét egy hőálló tálba tördeljük, hozzáadjuk a vajat és a vizet, majd vízgőz felett felolvasztjuk. Félretesszük, hűlni hagyjuk.
  4. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük. Az eredeti térfogat körülbelül háromszorosára.
  5. A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, amikor már lágyan felverődött, hozzáadjuk a cukor másik felét, és addig verjük, amíg szép fényes habot kapunk.
  6. A cukros-tojássárgájás keverékhez adjuk az olvasztott vajas csokoládét, valamint a szárazanyagokat. Végül a tojásfehérjét több részletben a masszához keverjük.
  7. Egy körülbelül 40×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd ráöntjük a piskótatésztát. 
  8. Az előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a piskót elkészült-e.
  9. A sütőből kivett pikótát egy tiszta konyharuhára borítjuk, majd feltekerjük, hűlni hagyjuk.
  10. Közben a krémhez a 200g fehércsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, kissé hűlni hagyjuk, majd a mascarponéval kikeverjük. A tejszínt habbá verjük, és a fehércsokis mascarponéhoz keverjük.
  11. A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a krém 2/3-ával, egyenletesen megszórjuk a szederrel és az 50 g felaprított fehércsokival, majd feltekerjük. A piskótatekercs külsejét a maradék mascarponekrémmel bevonjuk.
  12. Legalább 4-5 órára a hűtőbe tesszük, de legjobb, ha egy éjszakát hagyjuk a hűtőben pihenni.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!