Jövő hétre igazi kánikulát jósulnak, úgyhogy ez a recept azt hiszem mindenkinel jól fog jönni, hiszen sütés nélkül, pikk-pakk összedobható.
Hozzávalók (24 cm-es piteformához):
A kekszes alaphoz
- 264 g (24 darab) Oreo keksz
- 90 g olvasztott vaj
A csokoládé ganache-hoz
- 170 g 70%-os étcsokoládé, feldarabolva
- 170 g tejcsokoládé, feldarabolva (én a Lidl-ben kapható Bellarom Rich Chocolate elnevezésű csokiját használtam, ami az ét- és a tejcsokoládé között van)
- 240 ml habtejszín
- 56 g vaj
- nagy csipet só
- 1/4-1/2 teáskanál frissen őrölt kardamom (ízlés szerint kevesebb vagy több)
- 1 teáskanál durvára tört rózsabors (szintén ízlés szerint kevesebb vagy több)
A torta tetejére
- ízlés szerint bogyós gyümölcsök
Elkészítés:
- Robotgépben a kekszet morzsává őröljük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd összedolgozzuk.
- A kekszet a forma aljába, oldalába nyomkodjuk. Legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
- A felaprított csokoládét egy hőálló tálba tesszük. A tejszínt a vajjal forráspontig hevítjük, majd ráöntjük a csokoládéra. Körülbelül egy percet várunk, majd az egészet homogén krémmé keverjük. Végül az örölt kardamomot, a rózsaborsot és a sót is belekeverjük a ganache-ba.
- A csokoládékrémet a lehűtött kekszes alapra öntjük, majd néhány órára (4-6), a krém megszilárdulásáig a hűtőbe rakjuk.
- Tálalás előtt a torta tetejét ízlés szerint bogyós gyümölcsökkel díszítjük.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: