Mákos-citromkrémes-málnás torta

Ez a recept igazi nyári kedvenc lehet mindazoknak, akik szeretik a frissítő, üde, citrusos süteményeket. A puha, vajas-mákos piskóták között, könnyű, savanykás citromos mascarponekrém pihen, melyben az édes, pirosló málnaszemek tökéletes egyensúlyt teremtenek a fanyar citromkrémmel.

Hozzávalók (18 cm-es tortaformához)

A vajas-mákos piskótához

A málnás citromkrémhez

A tetejére

Elkészítés:

  1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
  2. A piskótához a puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd belekeverjük az enyhén felvert tojásokat, a lisztet, a citromhéjat, a vaníliát, és az egész mákot.
  3. A masszát 2 db, 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a citromkrémet. Ehhez egy lábasba tesszük a tojásokat, a citromlevet, a kristálycukrot, a sót és a citromok reszelt héját.
  5. Közepes lángon addig főzzük, amíg sűrű vaníliakrém állaga nem lesz. Ekkor lehúzzuk a tűzről és darabonként hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Sűrű szövésű szűrön átpasszírozzuk, átszűrjük, hogy a citromhéjdarabokat, és az esetlegesen kicsapódott tojást eltávoítsuk. Hűlni hagyjuk.
  6. Ha a citromkrém teljesen kihűlt, elkeverjük a mascarponével, megkóstoljuk, ha kell porcukorral édesíthetjük. Fél-egy órára a hűtőbe tesszük.
  7. A kihűlt piskótalapokat félbevágjuk.
  8. A lapokat egyenletesen megkenjük a mascarponés citromkrémmel, és megszórjuk a friss málnával. Az utolsó lapot is megkenjük a krémmel, valamint a torta külsején is egyenletesen eloszlatjuk. A kész tortát friss málnaszemekkel díszítjük.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »