Ízből tíz

Málnás-Oreo-s brownie

Csokoládéimádók, íme egy recept, amelyben a lágy, keserédes csokoládés brownie csodás kontrasztot alkot a ropogós, édes kekszdarabokkal, és a mennyei, fanyar, napérelete málnával! 

Hozzávalók (körülbelül egy 20×23 cm-es sütőformához):

  • 165 g vaj
  • 200 g étcsokoládé, felaprítva
  • 3 közepes méretű tojás
  • 2 tojássárgája
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 165 g nádcukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál keserű kakaópor
  • nagy csipet só
  • 170 g Oreo keksz
  • 150 g friss málna

Recept:  Lorraine Pascale

Elkészítés:

  1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
  2. A vajat és a csokoládét egy hőálló tálba tesszük, majd vízgőz felett felolvasztjuk. 
  3. Az egész tojásokat, a vaníliamagokat és a tojássárgáját egy nagy tálba tesszük, kézi habverővel kissé felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Addig habosítjuk, amíg a keverék elkezd halványodni. 
  4. Ezután a tojásos keverékhez adjuk az olvasztott csokoládés vajat, a lisztet, a kakaóport, a sót, valamint 80 g feldarabolt Oreo kekszet.
  5. Az elkészült masszánkat sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük. A tetejét meszórjuk a maradék, negyedekre tördelt Oreo-val, és a friss málnával.
  6. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó a sütink, ha a közepe még kissé ragacsos.
  7. Sütőből kivével a formában hagyjuk kihűlni.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!