Csokoládéimádók, íme egy recept, amelyben a lágy, keserédes csokoládés brownie csodás kontrasztot alkot a ropogós, édes kekszdarabokkal, és a mennyei, fanyar, napérelete málnával!
Hozzávalók (körülbelül egy 20×23 cm-es sütőformához):
- 165 g vaj
- 200 g étcsokoládé, felaprítva
- 3 közepes méretű tojás
- 2 tojássárgája
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 165 g nádcukor
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál keserű kakaópor
- nagy csipet só
- 170 g Oreo keksz
- 150 g friss málna
Elkészítés:
- A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
- A vajat és a csokoládét egy hőálló tálba tesszük, majd vízgőz felett felolvasztjuk.
- Az egész tojásokat, a vaníliamagokat és a tojássárgáját egy nagy tálba tesszük, kézi habverővel kissé felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Addig habosítjuk, amíg a keverék elkezd halványodni.
- Ezután a tojásos keverékhez adjuk az olvasztott csokoládés vajat, a lisztet, a kakaóport, a sót, valamint 80 g feldarabolt Oreo kekszet.
- Az elkészült masszánkat sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük. A tetejét meszórjuk a maradék, negyedekre tördelt Oreo-val, és a friss málnával.
- Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó a sütink, ha a közepe még kissé ragacsos.
- Sütőből kivével a formában hagyjuk kihűlni.
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: